Sport

2009.05.29. 18:02

Ki-ki meccset játszhat a GYFKK és a Kecskemét

Ki-ki meccset játszhat szombaton a még bentmaradást érő tizedik helyért a Gyöngyösi Főiskolai KK és a Kecskemét KC férfi kézilabda-csapata. A mátraaljaiaknak azonban már nem elég „csak” nyerni.

Sike Károly

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9–12. helyért zajló rájátszása 6. fordulójának mérkőzése:
Gyöngyösi Főiskolai KK (11.) – Budapest Bank Kecskeméti KC (10.)
Gyöngyös, sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Herczeg P., Südi P.
A múlt heti, Csurgó elleni hazai vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe került a mátraaljai gárda. Az együttes csak abban az esetben kerülheti el a kiesést, ha a Százhalombatta szombaton 16 órától nem nyer a Csurgóval szemben, illetve, ha Marián Kleisék ki-ki meccsen legalább nyolc góllal legyőzik a Kecskemétet.

– Meg kell ragadni az utolsó szalmaszálat is – fogalmazta meg az ukázt Éles József, a gyöngyösiek edzője. – Ha úgy játszunk, mint tettük azt az MK négyes döntőjében, akkor egyáltalán nem lehetetlen a nyolcgólos győzelem. Remélem, a játékosaimban is tudatosul, igenis van olyan jó csapatunk, hogy képesek legyünk a bravúrra. Minden poszton a maximumot kell nyújtani, s ha érvényesíteni tudjuk a hazai pálya előnyét, nem hiú ábránd a fölényes győzelem.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Michal Kopcóékra (labdával) nehéz, de nem teljesíthetetlen feladat vár. A gyöngyösieknek legalább nyolc góllal kell nyerni a Kecskemét ellen. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

A csoport másik mérkőzése is döntően befolyásolhatja a négyes alakulását. Ha ugyanis a Százhalombatta legyőzi a már biztos bentmaradó Csurgót, a GYFKK minden reményét elveszíti a bentmaradásra. Abban az esetben ugyanis, ha három 10 pontos csapat lenne, a rájátszásban szerzett legkevesebb pontjával a főiskolás együttes esne ki.
– Nagyon sokat beszélgettünk a héten, igyekeztem lelkiekben erősíteni, feltüzelni a játékosokat – folytatta Éles József. – Az edzéseken mutatott teljesítményre, az elszántságra ezúttal sem lehet panasz, kíváncsian várom, hogy a mérkőzésen melyik arcát mutatja a csapat. El kell bírni a ránk nehezedő terhet.

A Tatran Presov is indul az NB I-ben

Indulhat a szlovák Tatran Presov a férfi NB I. következő idényében. A felvidéki Eperjes (Presov) az NB I. alapszakaszában játszik majd, ám az eredménye nem számít be.

– Két táblázatot készítünk, lesz külön egy NB I-es és lesz egy, a Barátság-kupa, amibe a Presov eredményei is beleszámítanak – fogalmazott Katona Sándor, az MKSZ versenybizottságának elnöke.

A férfi NB I. 2009/10-es szezonja 12 vagy 13 csapattal augusztus 30-án rajtol, a nevezési határidő június 30. Amennyiben valamelyik rajtjoggal bíró férfiklub nem vállalja az indulást, akkor az Eperjessel lehet 12-es a létszám.

– Két táblázatot készítünk, lesz külön egy NB I-es és lesz egy, a Barátság-kupa, amibe a Presov eredményei is beleszámítanak – fogalmazott Katona Sándor, az MKSZ versenybizottságának elnöke.

A férfi NB I. 2009/10-es szezonja 12 vagy 13 csapattal augusztus 30-án rajtol, a nevezési határidő június 30. Amennyiben valamelyik rajtjoggal bíró férfiklub nem vállalja az indulást, akkor az Eperjessel lehet 12-es a létszám. Michal Kopcóékra (labdával) nehéz, de nem teljesíthetetlen feladat vár. A gyöngyösieknek legalább nyolc góllal kell nyerni a Kecskemét ellen. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!