Sport

2009.05.19. 19:13

Megújult csarnokban a birkózó-ob

Három év múltán ismét felnőtt országos bajnokságnak ad otthon Eger. A Marshall-kupáért kiírt viadalon 30 klub mintegy 100 kötöttfogású birkózója lép szőnyegre szombaton a körcsarnokban.

Bódi Csaba

A rendezvény kapcsán elsőként Kovács Gézával, az Egri Városi Sportiskola igazgatójával beszélgettünk, lévén, hogy a városi versenynaptárban kiemelt helyen szereplő országos eseményhez igazították a dr. Kemény Ferenc nevét viselő sportcsarnok felújítási munkálatai első fázisának befejezését. A létesítményben történt változásokat az érdeklődők január óta folyamatosan nyomon követhették és ezúttal már a díszvendégek sora is szembesülhet a sok-sok módosítással.

– Egyértelmű célunk a nézők és a küzdőteret használók minél jobb kiszolgálása – kezdte Kovács Géza.
– A tudatosan megtervezett felújítási fokozatok első lépéseit megtettük, ám a munkának ezzel persze még koránt sincs vége. A birkózó ob-hoz kötve szerepel a programban a megújult olimpia terem megnyitója, ahol olyan kialakításra törekedtünk, hogy kisebb konferenciák számára is kulturált, és technikailag a kor követelményeinek megfelelő helyiség várja az erre igényt tartókat.

Az országos bajnokságon szombaton 9.45-től lesz majd a hivatalos nyitány, majd 10 órai kezdettel indulnak a szőnyegcsaták. Ezt megelőzően a házigazda Heves Megyei Birkózó Szövetség és az Egri Városi-Sportiskola részéről megkoszorúzzák Kárpáti Károly olimpiai bajnoki emléktábláját. Az eseményre sokakat várnak.

– A sport szakállamtitkárságot Farkas Tibor, a NUPI-t dr. Szabó Tamás képviseli a rendezvényen, míg fővédnöknek Habis László egri polgármestert és Molnár Zoltánt, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét sikerült megnyerni – folytatta a sportiskola igazgatója.
– A neves birkózók közül Varga János, Hegedűs Csaba, Repka Attila és Sike András is elfogadta a meghívásunkat, mi több, számítunk a ZF-Eger válogatott kiválóságai közül Biros Péter, Szécsi Zoltán és Varga II. Zsolt részvételére is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az Egri -Vasas Sportiskola tagjaként Madarasi Gábor (felül) is szőnyegre lép szombaton Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A délelőtti selejtezők után 14.30-tól hét súlycsoportban avatnak bajnokot a körcsarnokban elhelyezett két szőnyegen, ahol nyolc versenybíró ügyel a szabályok betartására. A Szuromi József vezette Egri Vasas-SI csapata Lakatos András és Gyöngy Attila vezetésével 12 indulóval (Virág Lajos, Komáromi Ede, Lakatos Zoltán, Kun Mátyás, Mischinger György, Farkas Bálint, Madarasi Gábor, Csehovics Sándor, Majoros Ármin Mózes, Nagy András, Pászthy Tamás, Szucsik Tamás) képviselteti magát a remélhetőleg nagy érdeklődésre számot tartó viadalon.

A vendéglátók ajándékkal is szeretnének kedveskedni az érdeklődőknek, akik ingyen tekinthetik meg a verseny. Minden 30. látogató trikót kap a bejáratnál. Már nem szorosan a birkózó ob-hoz fűződik, de Kovács Géza arról is említést tett, hogy a csarnokban az öltözők és a világítás korszerűsítése is hamarosan napirendre kerül. A felsővárosi sporttelepen a füves pálya szélén a futók számára alakítanak ki sportolásra alkalmas területet. Az úszás oktatás koncepcióját is elkészítette a sportiskola, melynek anyagát már eljuttatték az egri önkormányzat ifjúsági és sportbizottsága elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!