Sport

2009.06.18. 17:40

Kiszáll a nemzeti bajnokságból a gyöngyösi kézilabdacsapat

A Gyöngyösi Főiskolai KK vezetése a férfi kézilabdacsapat jövőjével kapcsolatban fennálló bizonytalanságot a továbbiakban nem vállalva közleményben jelezte: a 2009/2010-es bajnoki évben nem szerepeltet csapatot.

Sike Károly

A Magyar Kézilabda Szövetséghez (MKSZ) eljuttatott közlemény a következőképpen szól: „A Gyöngyösi Főiskola Kézilabda Klub főszponzora és Gyöngyös Város Önkormányzatának támogatása ellenére sem lehetséges a továbbiakban a biztonságos és színvonalas szereplés, mert az NB I-ben való indulás a mai napig sem garantált. Ennek hiányában a játékosokkal, edzőkkel további szponzorokkal felelőtlenség bármilyen szerződés megkötése. Ezért a GYFKK korábbi nyilatkozatával ellentétben nem kíván indulni a 2009–2010-es bajnoki évben az I. osztályban és a nemzetközi kupában sem.” – áll a hivatalos iratban.

Mint ismeretes, a Gyöngyösi Főiskolai KK férfi csapata három év NB I-es szereplés után idén búcsúzni kényszerült a legfelsőbb osztály küzdelmeitől. A klubvezetők a kiesés ellenére bíztak a további élvonalbeli szereplés lehetőségében, ugyanis az NB I/B Nyugati-csoportjában bajnoki címet szerzett Pécsi VSE feljebb lépése a szűkös anyagiak miatt bizonytalanná vált. A mátraaljai gárda ez esetben legjobb kiesőként maradhatott volna az élvonalban. A mecsekaljaiak a mai napig nem adtak konkrét választ a jövőjükkel kapcsolatban. Az NB I-re a nevezési határidő június 30.

Miután Dr. Magda Sándor klubelnök az NB I/B-ben való szereplés gondolatát eleve elvetette, így a férfi szakosztály jövője is bizonytalanná vált. A vezetőség korábban benyújtotta az MKSZ-hez a szándéknyilatkozatot a további élvonalbeli szereplésre, valamint a KEK-ben való részvételre is. Ez utóbbit persze az élvonalbeli induláshoz kötötte. Megkezdődtek a tárgyalások a támogatókkal, a játékosokkal, és a leendő edzővel, ám úgy tűnik, az eddigi munka hiábavalónak bizonyult.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nigrínyi Tiborék padlóra kerültek. A klubvezetés beszüntette a férfi szakosztályt. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

– A hetek óta tartó huzavona, és az egyre kétkedőbb szponzori háttér megtartása ellehetetlenítette a munkánkat – fogalmazott a gyöngyösi klub nevében dr. Magda Róbert. – Sajnáljuk, hogy így alakult. Minél hamarabb felvesszük a kapcsolatot azokkal a játékosokkal, akikkel már megegyeztünk és tájékoztatjuk őket a döntésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!