Sport

2009.08.25. 17:08

Mezei Richárd vegyes érzésekkel távozott a Gyöngyösi FKK-tól

Tavaly májusban szakmai tanácsadóként vállalt szerepet a Gyöngyösi Főiskolai KK férfi kézilabda-csapatánál Mezei Richárd. A korábbi sokszoros válogatott beálló szurkolói konfliktus miatt távozott a klubtól.

Sike Károly

– Azok után, hogy a Gyöngyösi Főiskolai KK kiesőként zárt a Budapest Bank Férfi Liga 2008/2009-es bajnoki évében, keveset hallottunk önről.
– Egy szurkolói konfliktusból adódóan már a bajnoki hajrá előtt jeleztem a vezetőség felé, hogy a következő évben nem kívánok szerepet vállalni a klubnál – kezdte szavait Mezei Richárd, aki legutóbb szakmai tanácsadóként segítette a gyöngyösieket. – Úgy érzem, rosszul kommunikálták a személyem, s emiatt a bajnokság során rengeteg támadás ért. Sokan félreértették a szerepemet. A győri mérkőzés után telt be a pohár, az engem, illetve a családomat ért atrocitások után döntöttem úgy, hogy nincs értelme a folytatásnak. Nem másodedzőnek szerződtem a csapathoz, a rám szabott technikai és marketing feladatokat viszont tisztességgel elláttam.

– Ezek tükrében a Gyöngyösön töltött időszakára nyilván inkább a csalódottság lehet jellemző.
– Vegyes érzéseim vannak. Valóban én is sokkal eredményesebb szereplésben bíztam. Meggyőződésem, annak a csapatnak az első nyolc között kellett volna végeznie. Emiatt egyértelműen kudarc a kiesés, de az ott töltött időben Magda Sándor, dr. Magda Róbert, Marczin Zsolt, Tóth József és Kis Róbert személyében olyan embereket is megismertem, akikkel a mai napig nagyon jó viszonyt ápolok. Továbbra sem szakadt meg köztünk a kapcsolat, ha tanácsot kérnek tőlem, nagyon szívesen segítek. Az összkép pozitív, jó szívvel gondolok a városra, illetve az ott töltött időszakra.

– Miben látta a kiesés legfőbb okát?
– A kudarc sokrétű, a gyenge szereplés mindannyiunk felelőssége. Jano Pál edző menesztése után úgy érzem, sokkal határozottabbnak kellett volna lennem az új tréner személyének kiválasztásakor. Az idény során fegyelmezési problémák voltak, s emellett motivációs és edzésbeli hiányosságok is felszínre kerültek.

Először mérkőznek a Szuperkupáért

Szombaton 18 órától első alkalommal rendezi meg a Magyar Kézilabda Szövetség a férfi Szuperkupát, amelyen a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém, valamint az ezüstérmes Pick Szeged csap össze Kecskeméten. A Veszprém számít esélyesebbnek, ám a szegediek erősen fogadkoznak: megtörik a nagy rivális győzelmi sorozatát. Hajdu János, az MKSZ szakmai igazgatója megjegyezte: sokat vár a mérkőzéstől, fontos, hogy egy izgalmas, látványos meccs vezesse fel a szezont.

– Milyen feladatokat vállal mostanában?
– Továbbra is főként marketing és reklám tevékenységekkel foglalkozom. Ezáltal több csapattal is kapcsolatban állok, a kézilabdán kívül labdarúgó és röplabda klubokkal is együttműködöm. Sokan kérik a segítségemet, ám egy valamit elhatároztam: pontosan a gyöngyösi tapasztalatok miatt, tisztséget sehol sem vállalok.

– Mit vár a napokban induló új bajnokságtól, illetve az újjáalakult Gyöngyösi KK csapatától?
– Idén is az MKB Veszprém az élvonal legnagyobb favoritja, a Pick Szeged véleményem szerint nem lesz képes megtörni a bakonyiak hegemóniáját. A 4–8. helyezésekért viszont kiélezett, ádáz csaták várhatók. Ami a Gyöngyösi KK csapatát illeti, a vezetők nagyon reálisan látják a dolgokat, ők is jól tudják, bravúrra lesz szükség a bentmaradáshoz. Adorján Gábor személyében rendkívül felkészült edző került a gárda élére. Ami a játékoskeretet illeti, elsősorban csapatként kell jól működni, s akkor lehet esély a célok elérésére. Emellett az sem kizárt, hogy lesz klub, amely anyagi gondok miatt kerül majd partvonalon kívülre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!