Sport

2010.07.16. 19:33

Az MKSZ is elutasította a Hatvani KSzSE-t

Felülvizsgálati kérelemmel fordult a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Fellebbviteli Bizottságához a Hatvani KSzSE férfi csapatának vezetősége, miután a megyei szövetség illetései elutasították két mérkőzés ügyében tett óvásukat.

S. K.

Az NB III. Hevesi-csoportja 2009/2010-es kiírásában a Zagyva-partiak szerint a későbbi bajnok Gyöngyösi DSzSE két találkozón is jogszerűtlenül jutott pontokhoz ellenük, ami döntően befolyásolta a bajnokság végkimenetelét.

– Mintegy két órás tanácskozás után a Fellebviteli Bizottság illetékesség hiányában elutasította a kérelmünket – tájékoztatta lapunkat Szombati Lajos, az ezüstérmes Hatvani KSzSE elnöke. – Sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen ezzel a bajnoki címünktől, illetve az NB II-es indulástől fosztottak meg bennünket. A bizottság tagjai ugyan elismerték igazunkat, de tehetetlennek bizonyultak. Szerintük már korábban bírósághoz kellett volna fordulnunk. Az idő nem nekünk dolgozik, így kénytelenek leszünk elfogadni a kialakult helyzetet. További lépésekről még egyeztetünk a klubon belül – zárta szavait a sportvezető.

A férfiaknál így a Gyöngyösi DSzSE szerzett jogot az NB II-ben való indulásra, s a mátraaljaiak élnek is a lehetőséggel.
– Már korábban benyújtottuk nevezésünket, ősztől egy osztállyal fentebb kívánunk szerepelni – válaszolt érdeklődésünkre Mán Géza, a gyöngyösi klub vezetője. – Zömében ugyanazzal a csapattal indulunk, amely bajnoki címet szerzett. Az NB I/B-ben szereplő ifjúsági csapat kiegészül egy-két runinos helyi kézilabdással.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Antalóczy Péter edző vezetésével ősszel ismét a bajnoki címért szállnak harcba a hatvaniak. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A női NB III. Hevesi-csoportjának bajnoka, az Etalon KK Adács nem vállalja a magasabb osztályban való szereplést.
– Nagyon örülünk az aranyéremnek, de maradunk az NB III-ban – tájékoztatott a vezetőségi döntésről Tasi Róbert, az adácsi klub elnöke. – A hátteret illetően vannak még olyan hiányosságok, amelyek nem teszik lehetővé a magasabb osztályba lépést. Az anyagi bázis megszilárdítása mellett az ifjúsági csapat erősítése is az elkövetkezendő hónapok fontos feladata. Felnőtt és utánpótlás vonalon is olyan komplett együttes kialakításán dolgozunk, amely biztosan megállná a helyét az NB II-ben is. Nem mondunk le a feljebb lépésről, a következő bajnokságban szeretnénk megvédeni elsőségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!