Sport

2010.11.15. 15:18

A cserék pályára lépése lendített a Hevesi LSC támadójátékán

Idénybeli harmadik győzelmét aratta a Hevesi LSC a labdarúgó NB III. Mátra-csoportjában, s ezzel elmozdult a sereghajtó helyről.

S. K.

A Tura elleni 5–3-as győzelem értékét növeli, hogy Nagy Péterék kétgólos hátrányból fordítottak, s három pozíciót léptek előre a bajnoki tabellán.
– Kétgólos hátrányban nagyon távolinak tűnt még a pontszerzés is, a második félidőben azonban változott a játék képe – fogalmazott Balogh Balázs, a hevesiek három találatot jegyzett támadója. – A csereként pályára lépő Nagy László és Szabó Gergő is jól szállt be. Lendületesebbek lettünk és sikerült gólokat lőni. 4–2-es vezetésünk után ismét zárkózott a Tura, de Szabó Gergő végleg eldöntötte a pontok sorsát. Remélem, hogy ez a siker egy olyan lökést ad a társaságnak, amivel megkezdhetjük a felzárkózást. Még nem merném kijelenteni, hogy túl vagyunk a krízisen, mindenesetre jót tett a lelkünknek ez a győzelem.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Balogh Balázs (középen): - Jót tett a lelkünknek a Tura elleni győzelem. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

A listavezető Egri FC is hátrányba került Monoron, de Hamar Ádám tíz perc alatt lőtt két góljával szertefoszlatta a hazaiak reményeit. A Felsőtárkány jobb helyzetkihasználással legyőzhette volna a Salgótarjánt, de a kimaradt ziccerekért két ponttal fizetett a Tárkány. A Gyöngyösi AK egy félidő jó játék után, a második játékrészben megtört, amit a Putnok gólokkal büntetett.

Az Arany Ászok megyei I. osztály 14. fordulójában elszenvedte idei első vereségét a Pétervására. Bukrán Csaba játékos-edző tanítványai Verpeléten kapituláltak, a találkozó egyetlen gólját tíz perccel a vége előtt Csapó Tamás szerezte. A Novaj-Ostoros Csanády Dénes edző szerint kiesett a ritmusból, ezzel magyarázható a füzesabonyi döntetlen. A Gyöngyöshalász Markazon aratott győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

A 14. forduló válogatottja: Molnár F. (Tarnaleleszi MSE) – Szénégető D. (Novaj-Ostoros), Varga P. (Verpelét), Hídvégi P. (Füzesabony), Király M. (FC Hatvan), Márkus M. (Nagyréde), Nagy Gy. G. (Gyöngyöshalász), Szabó B. (Andornaktálya), Szabó T. (Tarnalelesz MSE), Kovács B. (Besenyőtelek), Csapó T. (Verpelét).

A 14. forduló számokban
Össznézőszám: 1090 fő
Átlagban: 156 fő
Legtöbb néző: Verpelét – Pétervására (350 fő)
Legkevesebb néző: 3 meccsen is 100 néző
Gólok száma: 22
Átlagban: 3,1
Legtöbb gól: Bélapátfalva – Nagyréde (1–6)
Legkevesebb gól: Füzesabony – Novaj-Ostoros (0–0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!