Sport

2011.04.08. 12:45

Porckorongsérv miatt nem játszhat Kis Gábor

Továbbra is balszerencsésen alakul a ZF-Eger férfi vízilabda-csapatának szezonja, mivel Bárány Attila és Aaron Feltham után Kis Gábor és Petrovai Márton sem biztos, hogy szerepelhet már idén.

Fenyves Balázs

A bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója előtt kedvezőtlen hírek érkeztek a ZF-Eger férfi csapatának háza tájáról. Már a Honvéd ellen is csak a kispadon kezdő Kis Gábor számára ugyanis könnyen lehet, véget ért a szezon.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Kis Gábortól (11) most aligha akad szomorúbb pólós. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Az elmúlt hetek problémái nem a véletlen művei voltak, sajnos egy elég nagy porckorongsérvem van – árulta el a rossz hírt Kis Gábor, az egriek centere. – A válogatott egyik edzésén fájdalmat éreztem a hátamban, aztán nem sokkal később be is állt a lapockám. Ilyen eddig még nem volt, az edzés után egy óráig csak a földön feküdtem. Utána raktak be az autóba és vittek kórházba. A Honvéd meccs előtt is három injekciót kaptam, csak így tudtam játszani, de a mérkőzés másnapján már megint éreztem a fájdalmat. A héten Kaposváron vizsgáltak ki, ahol egyszerűen letiltottak az edzésről. Az orvos azt mondta, hogy látott valami furcsaságot, ám egyből rám szólt, ne ijedjek meg. Ettől persze még nagyon rossz a kedvem, hiszen a porckorongsérv nem játék, ráadásul most a bajnokságban sem szerepelhetek. Egyelőre nem lehet tudni, hogy játszhatok-e még az idén, hétfőn mindenesetre egy injekciós, infúziós kezelést kezdek el a fővárosban.

A már említett Honvéd elleni összecsapás során Varga II. Zsolt és Kovács Gábor is jól pótolta az egriek tizenegyesét, hosszú távon azonban ez nem lehet megoldás a centerproblémára.

Páratlanul balszerencsés év

Bár a 2010/2011-es évad soha eddig nem látott erősségű egri játékosállománnyal indult, hamar ki kellett józanodniuk az örömittas szurkolóknak. Bárány Attila infarktusa miatt ugyanis a pályafutása befejezésére kényszerült, nemrég pedig Aaron Feltham vállműtétje jelentett búcsút az idei szezontól a kanadai légiósnak. A szezon során Szécsi Zoltán is kihagyott több mint egy hónapot, most pedig Kis Gábor és Petrovai Márton további idénye is veszélybe került.

– Ha azt nézzük, hogy milyen csapattal kezdtük el az évet jó fél éve, és most mennyien maradtak belőlük, akkor elég elkeserítő a helyzet – adott hangot aggodalmának Gerendás György, a ZF trénre. – A tizenhatos keretünkből négyen kiestek, és most már Jakab Damjánnal és Takács Jánossal vagyunk tizennégyen. Edzői pályafutásom során ilyet még nem tapasztaltam, viszont most ezt a helyzetet kell megoldani. Kis Gábor MRI felvétele alapján van esély még az idei játékára, de ennek realitására a hétfői, újabb vizsgálatig bizonyosan várni kell. Addig Varga II. Zsoltra hárulnak a centerfeladatok, aminek köszönhetően viszont szép lassan nem marad mezőnyjátékosunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!