Sport

2011.05.17. 11:07

„Kicsi” és az ólomsúly

Horgászattal, mozizással és zenekeveréssel hangolt az esti fináléra Kis Gábor. A ZF-Eger férfi vízilabda-csapatának olimpiai bajnok centere küldetésnek tartja az aranyérem megszerzését.

Fenyves Balázs

Fotó:

– Tudott aludni az egygólos vereséggel zárult döntő első összecsapása utáni éjszakán?
– Bevallom őszintén, nagyon nehezen tértem nyugovóra, reggel fél hatig „kukorékoltam” csak utána tudtam elaludni – válaszolta a ZF kiválósága. – Folyton csak a mérkőzés járt a fejemben, így pedig képtelenség pihenni.

– Azóta viszont már két nap eltelt és a múlton kár rágódni. Mivel töltötte az óráit?
– Hihetetlenül lassan megy az idő. Ilyenkor már mindenki csak a döntő ütközetre tud koncentrálni és mivel nagyon közel állunk a fináléhoz, az edzések száma is kevesebb a megszokottnál. Ilyenkor főleg otthon ülök és várom az újabb tréningeket, hogy akkor majd együtt lehessek a társakkal. Az igazat megvallva, ezzel nem vagyok egyedül a csapatból.

– Amikor nem a vízben készül, mivel tudja lekötni magát?
– Kedd estére mozizást iktattam az unaloműző programok közé, de előzőleg például a horgászkellékeimben található ólomkészletet szereltem fel. Hobbiból zenét szoktam keverni a lakásomban, pár órára az is le tudja foglalni a figyelmemet. Az igazság az, hogy akármennyire is jól ki tudom verni a fejemből a vízilabdát, nem sokára újra eszembe jut.

– Miként alakul a döntő napján a programja? Vannak-e bevett szokásai, esetleges babonái?
– Először is délelőtt megpróbálok a lehető legtöbbet pihenni. Délben lesz egy csapat megbeszélés, utána meg fakultatív edzés. Ez nálunk általában bevett szokás, így ezzel már egyenesen a találkozóra hangolódunk. Ebédet követően mindig kávézom egyet, maximum ez a babonám. Egy-két óra délutáni pihenést követően pedig lassan már csak eltelik az a maradéknyi kis idő, ami a kezdésig hátra lesz. Egyébként fantasztikus ezt átélni. Tudjuk jól, hogy mi folyik a városban, mit éreznek a szurkolók, és emiatt éri meg az egészet csinálni.

– Egy éve már sikerült bajnoki címet ünnepelnie a Bitskey-uszodában, akkor azonban ezért a hazai hívek nem szerették annyira.
– Teljesen más érzés lenne, ha ezt meg tudnám ismételni. Nagyon nagy tettnek tartanám, ha az Egerrel a bajnokság élén végeznénk. Azért jöttem vissza, hogy ebben a városban nyerjek aranyérmet, ezekkel a szurkolókkal, ebben a közegben. Őszintén szólva rendkívül hálás cselekedetnek számítana, ha teljesítenénk a küldetést.

A mérkőzést este élőben követhetik nyomon portálunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!