Sport

2013.01.18. 10:32

Angol leckét vesz a kapusfőnök

Billy Stewart meghívására Manchesterbe utazik Illyés Dániel, az Egri Futball Club utánpótlás korú kapusainak edzője.

B. Cs.

Fotó:

– Tavaly nemcsak Egerbe szerveztem tábort partnereimmel, hanem Manchesterbe is, ahol két egri fiatal is részt vett – magyarázta Illyés Dániel, az Egri Kapusakadémia vezetője. – Sajnos több hiányosság is akadt, de Billy, felismerve a logisztikai és egyéb hiányosságokat, teljesen önzetlenül segített, utána pedig felajánlotta, hogy látogassam meg. Erre kerül most sor.

A szakemberhez St. Louisból csatlakozik Brian Jones is, így együtt ismerhetik meg Billy Stewart edzésmódszereit, mi több, eltölthetnek néhány napot az Everton FC utánpótlás akadémiáján. Ezek a tapasztalatok és kapcsolatok az Egri FC számára is nagyon sok pozitívummal járhatnak a jövőben.

[caption id="" align="alignleft" width="342"] Illyés Dániel útra kel Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Stewart Rafa Benitez idejében dolgozott a Liverpoolnál, volt az angol U16-os, U17-es és az U19-es válogatott kapusedzője, mint ahogy ugyanezt a tisztséget betöltötte az északír U17-es, U19-es és U21-es nemzeti csapatnál is. Jelenleg az Angol Labdarúgó Szövetségnél a kapusedző képzésben ténykedik oktatóként, valamint igazgatója és vezetőedzője az International Football Academy-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!