Sport

2013.05.22. 15:02

Eger, a magyar vízilabdázás fővárosa

Ez is meg van! Az egri vízilabdasport történetében még sosem lehetett átélni a mostaniaknál eredményesebb, s szebb napokat. A ZF-Eger női csapatát követően hat nappal a férfiak is felértek a magyar OB I. csúcsára.

Fenyves Balázs

„Már megint itt!” – kiabáltak bele az éjszakába azok az egri szurkolók, akik kedd este a városházára iparkodtak, hat nappal a ZF-Eger női csapatának bajnoki címe után ugyanis a férfi alakulat is elintézte magának a polgármesteri fogadást. Mentek is a Dobó térre a sárga-kék szurkolók szép számmal, no, nem annyian, mint amennyien a Bitskey-uszodába préselődtek, de a hangulattal ott sem akadt gond.

[caption id="" align="alignleft" width="340"] Öröm egri módra: a boldogságban úszva Fotó: Lénárt Márton
[/caption] 

A ZF három meccs alatt „lerendezte” a döntőt, így a nőkhöz hasonlóan, „söpréssel” lettek magyar bajnokok. Az egri vízilabda sport ismételten aranynapjait éli, ennél ragyogóbbra talán nem is emlékezhetünk. Akárhogy is, aki ezek aligha lehet vitatni, hogy Eger a magyar póló fővárosa.

A bajnokcsapat tagjai: Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid, Wiwo Gerritse, Bátori Bence, Kevin Graham, Salamon Ferenc, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Varga II. Zsolt, Lukas Seman, Gór Nagy Miklós, Chilkó Márton, Lőrincz Bálint, Bundschuh Erik, Biros Péter, Sándor Dávid, Horváth Zsombor, Kovács Zoltán, Halmos Péter, Józsa Bence – játékosok; Gerendás György, Tóth Kálmán – edzők.

Aranyszavak
Gerendás György: – A szakma és a média az év elején nem minket várt az aranyérem fő várományosának, de még talán a döntőbe jutást sem gondolták volna tőlünk. Alaposan sikerült mindenkire rácáfolni ezzel a szezonnal, de így sokkal szebb bajnokságot nyerni.
 Kovács István: – Játszottunk három meccset, itt már nem volt esélyünk. 4–1-nél kihagytuk az időkérés utáni fórt, meg még három emberelőnyt. Ez az egyik, ami miatt sajnálom a vereséget, a másik, hogy belementünk egy verekedésbe, amiből rosszul jöttünk ki.

Szécsi Zoltán: – Kicsit azt érzem most, mint az athéni olimpia után, mert az elvégzett munkának ezúttal is meg lett a gyümölcse. Csakis rajtunk múlott, hogy mennyire vagyunk fegyelmezettek és lelkesek, mi pedig végig azok voltunk.
Salamon Ferenc: – Fantasztikus város, fantasztikus emberek. Hihetetlen jó érzés így játszani, ilyet még sehol máshol nem éreztem.

Kevin Graham: – Ez a második magyar bajnoki címem, de nem tudnám megmondani, melyik a kedvesebb. A két évvel ezelőtti társaságban igazi klasszisok játszottak, a mostani viszont egy igazi csapat volt.
 Gór-Nagy Miklós: - Valljuk be őszintén, ezért igazoltam vissza Egerbe. Egy nagy megelégedés számomra ez a mai nap, mert úgy érzem, az egész éves produkció után járt nekünk a bajnoki cím. Ezt a várost és ezt a közönséget csak szuperlatívuszokban tudnám értékelni, hihetetlen szeretetet érzünk az irányunkba, öröm itt játszani.

Bátori Bence: – A csapategység diadala az aranyérem. Egymásért harcoltunk és ahogy védekeztünk, az nem volt semmi. Ilyen eufóriára és extázisra nem számítottam. Imádok Egerben játszani, köszönjük mindenkinek azt a fantasztikus szurkolást, ami a Bitskeyben átéltünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!