Sport

2013.09.05. 18:14

A ZF csapatai maradnának a magasban

Az elmúlt évad sikereinek megismétlése jelent célt a ZF-Eger férfi és női vízilabdacsapata számára is 2013/14-ben. A bajnoki címvédő gárdák mozgalmas és eredményes nyár után jó őszi folytatásban bíznak.

B. Cs., F. B.

Édes élményekben gazdag esztendőt követően népes garnitúrával képviseltette magát az Egri Vízilabda Klub (EVK) az egylet mai sajtótájékoztatóján. Az Agria Park Rádi Sütizőjében minden érintett helyet foglalt, aki a jövő szempontjából sokat tehet az eredményesség érdekében. Ügyvezetőként Bárány Attila már tett is, hiszen irányításával sikerült olyan megállapodásokat kötni, amelyek révén lehetőség nyílhat a bajnoki címek megvédésére.

A személyi kérdések bejelentése előtt azonban a két legjelentősebb támogató részéről Rázsi Botond, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestereként nyilvánította ki, hogy az önkormányzatnál a jövőben is kiemelt szerep jut a pólósoknak, míg a ZF Hungária Kft. elnökségi tagjaként Kelemen László biztosította további a cég elkötelezettségéről a klubvezetést. Bárány új partnerként említett az Arena sportszergyártót, amellyel kétéves szerződést kötött az EVK.

Az OB I-ben aranyérmes és Magyar Kupa-győztes női együttes részéről Kelemen Attila vezetőedző azt erősített meg, hogy „nehéz lesz felülmúlni az elmúlt esztendőt, de egyértelmű célként lebeg előttünk a tavalyi sikerek megismétlése”. A szakmai munkában edzőként Rüll Csabára is számíthat immár Kelemen mester, játékosként azonban nem lehet a csapat segítségére Antal Dóra (Berlekey Egyetem), Keszthelyi Rita (Catania) és Miló-Sidló Franciska (ÚVSE). Érkezőként Ráski Lilla (BVSC) és az angol Francesca Clayton lendíthet a gárda szekerén, mi több, kínai játékosok is „képben vannak” a társulatnál, amelynek csapatkapitányaként Pócsi Bianka is az újabb elsőséget iránti vágyat hangsúlyozta.

Tizedik és egyben utolsó évét kezdi az egri férficsapat vezetőedzőjeként Gerendás György. A szakvezető úgy véli, hogy „talán az idei keret még az előző évitől is jobb, amelyik ugye bajnoki címet nyert”. Noha nyáron a Szolnok is megerősödött, a tréner szerint „a jelenlegi állomány is eljuthat a legmagasabb szintig”. A 59 éves sportember rá olyannyira jellemző módon annyi még hozzátett, hogy a vezetéstől lazább szabású trikót kér, mert a mostaniban „kötözött sonkaként” érzi magát. Annak ugyanakkor örülne, ha a bajnoki döntőbe jutna csapata, míg a nemzetközi porondon a lehető legtovább vezényelné a gárdát. Ebben támaszkodhat közvetlen munkatársaként a Tóth Kálmánt váltó Dabrowski Norbertre. A BVSC-től Egerbe immár edzőként visszatérő tréner az utánpótlásért is felelős lesz, jövőre pedig Gerendás örökébe lép a kispadon.

Bizonyosan nem a kispadon fog ücsörögni Hárai Balázs (Vasas), Bedő Krisztián (BVSC) és Sántavy Máté (EKF-EgerFood-Imola), akik Zalánki Máté (saját nevelés) és a kapus Meixner Marcell társaságában a keret régi-új tagjaiként dolgoznak a klub sikereiért. Ennek az ötösnek lesz a feladata Szécsi Zoltán (Kaposvár), Chilkó Márton (Debrecen), Lukas Seman (Szeged), Mezei Tamás (BVSC) és Wiwo Gerritse (Hollandia) pótlása. A csapatkapitány Biros Péter szintén az érkezők sorát gyarapítja, ám a háromszoros olimpiai bajnok három hónapos máltai szereplése okán ült nagyon közel a Bedőékhez.

Az EVK-nél a médiával történt találkozást használták fel arra az alkalomra is, hogy bemutassák Kis Szabó Ervin „bEGERjedve” című könyvét. A Hírlap kiadójának korábbi egri irodavezetője főként a klub honlapján megjelent anyagok feldolgozásával gyűjtötte csokorba a páratlanul eredményes megyeszékhelyi vízilabdás év eseményeit, amelyek „megismétlése már a játékosok és a szakmai vezetés felelőssége”.

Szombaton a Ferencvárosnál is így kell „harapni” Dr. Ulrich Diller felszolgálásában a két csapatkapitány, Biros Péter és Pócsi Bianka vehette át a Rádi Pékség azon finomságát, amely az Egri Vízipóló Torta nevet viseli. A klub korábbi társadalmi elnöke előzőleg a ZF Hungária Kft. első emberként vállalt komoly szerepet a támogatásból, de manapság is számíthatnak a klubnál a segítségére. Az édességet jóízűen fogyasztó játékosoknak azon apró megjegyzést nem hagyták ki a sajtó részéről, hogy a szombaton 17 órakor kezdődő bajnoki nyitányon az FTC vendégeként is hasonlóan „harapjanak”, mint arra példát szolgáltattak a Rádi Sütiben.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Kelemen Attila és Pócsi Bianka is megkóstolta az Egri Vízipóló Tortát Fotó: Bódi Csaba
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!