Sport

2013.09.14. 09:35

Eger–Szeged: Szuperkupának is beillene

Ma 17 órától nemcsak a ZF-Eger férfi pólósaival, de az új szabályokkal is megismerkedhetnek az egri szurkolók az új szezon első hazai fellépésén.

Fenyves Balázs

A férfi Magyar Kupa férfiak negyeddöntőjének 1. mérkőzése:
ZF-Eger – A-Híd Szeged VE

Eger, Bitskey-uszoda, szombat, 17.00. V.: Németh A., Dodog Sz.
Mintha csak a magyar Szuperkupa-döntőről beszélnénk. A bajnok a kupagyőztessel találkozik. A Szeged elleni MK-negyeddöntővel mutatkozik be ugyanis hazai környezetben a ZF-Eger férfi alakulata.

A megyeszékhelyi publikum mellesleg nem is akármilyen „antrén” vehet részt, mivel Gerendás György és Dabrowski Norbert legénysége a Magyar Kupa-sorozat legutóbbi két kiírásának győztesével, a Szeged VE alakulatával csaphat össze. A sorsolás pillanatában megint nem a mieink kedve szerint alakult a helyzet, ráadásul még abba a ténybe is bele kellett nyugodni, hogy a visszavágó sem Egerben lesz. Akárhogy is, aki a végső győzelemre pályázik, annak minden ellenfelet meg kell vernie.

– Így vagyok ezzel magam is, ezért most már nem akarok azzal foglalkozni, hogy kit kaptunk a legjobb nyolc között – fogalmazott a heol.hu-nak Bundschuh Erik, a ZF játékosa. – Szurkolói szemmel nézve viszont egyértelműen jó párharc jött össze a negyeddöntőben, a Szeged ellen ugyanis mindig jó hangulatú meccseket szoktunk játszani. Természetesen számítunk is a drukkerek biztatására, akik remélhetőleg minél többen kilátogatnak az uszodába. Azzal most nem akarok foglalkozni, hogy az oda-visszavágós lebonyolítás miatt milyen különbségű sikert kellene itthon elérnünk, mert jelen pillanatban nálam az a legfontosabb, hogy nyerjünk. Ha ez megtörténik, akkor ráérünk majd a visszavágóval foglalkozni, de az biztos, hogy kiegyenlített párharcra lehet számítani.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Bundschuh Erik szerint kiegyenlített párharcra lehet számítani Fotó: Lénárt Márton
[/caption]
Bundschuh Erik – teljesen érthető módon – diplomatikusan fogalmazott, ettől még mi megjegyezhetjük: egy két-háromgólos diadal nagy előnyt jelenthetne a holnapi, Tisza-parti második találkozóra (17.00). Ebben segítheti a bajnokot a friss világbajnok center, Hárai Balázs is, aki felépült nyári sérüléséből. Más kérdés, hogy az új szabályok és azok különböző értelmezései mennyire teszik majd lehetővé a játék kibontakozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!