Sport

2014.04.09. 10:37

Készen áll a harcra a címvédő ZF

A Bitskey-uszodában ma este hét órakor elkezdődik a női OB I elődöntős párharca, amelynek egyik ágán a bajnoki ZF-Eger a tavalyi ezüstérmes Szentest látja vendégül.

Fenyves Balázs

A női OB I elődöntőjének 1. mérkőzése:
ZF-Eger–Hungerit Szentesi VK
Eger, Bitskey-uszoda, szerda, 19.00. V.: Németh A., Füzesi Zs.
Legkevesebb esetben öt, legfeljebb pedig tíz mérkőzés vár még az idei bajnoki kiírásban a ZF-Eger női csapatára, amely gárda ma este kezdi el rájátszást, a versenykiírás alapján elődöntős csatározást. Az ellenfél – kisebb meglepetésre – a tavalyi ezüstérmes Hungerit Szentesi VK együttese lesz, ugyanis az alapszakasz utolsó körében az ÚVSE idegenben győzte le az alföldieket, akik így csak a negyedik helyen jutottak be a play-offba. Az egri lányok egy-egy döntetlenen és vereségen kívül csupa győzelmet tudhattak az eredménylistán, ami azért magabiztosságra vall. A rájátszás ugyanakkor mindig más kávéház, ezért mindenképpen kellő komolysággal kell nekivágni az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntős párharcnak.

– Amit el lehetett végezni a rájátszás előtt, úgy gondolom, azt elvégeztük – válaszolta a készülődéssel kapcsolatos kérdésünkre Kelemen Attila, az egriek vezetőedzője. – Mind taktikailag, mind fizikálisan, de a csapategység tekintetében is megtettük a tőlünk telhetőt, ezért jó esélyekkel és feltétlenül pozitívan állunk a rájátszás elébe. Szerencsére mindenki egészséges és harcra kész. Az elmúlt napokban az üzbég felnőtt válogatottal tudtunk kétkapuzni, ami így az elődöntő előtt jó felkészülésnek bizonyult.
Kelemen Attila abszolút realitásnak nevezte a döntőbe jutást, más kérdés, hogy a szezon korábbi szakaszában többek között a Hírlapnak is fogalmazott úgy, hogy a Szentes jobb csapat a Dunaújvárosnál. Ami a két együttes idei eredményeit illeti, a két alapszakasz-meccsből összesen négy pontot szerzett a bajnok. Az őszi, egri találkozón 13–8-ra győztek a sárga-kékek, az év eleji visszavágón pedig 8–8-as döntetlen született. Nem sokkal a ma esti elődöntő első felvonását megelőzően így mi mást is kívánhatnánk, minthogy tartson ki a jó hazai mérleg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!