Sport

2014.07.10. 15:53

Az én vébém – Katona Attila

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak „egyszerű” tévénézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

S. K.

Továbbra is az NB III-as Felsőtárkány SC edzései látogatja, de koránt sem vehető biztosra, hogy ősszel is a bükkaljai település csapatát erősíti Katona Attila. A 33 éves korábbi élvonalbeli labdarúgó, pályafutása további alakulásáról nem árult el részleteket, a német válogatott világbajnoki „mészárlásáról” alkotott véleményét azonban nem rejtette véka alá.

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Katona Attila Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

„Szoros meccsre számítottam, de a németeknek ezúttal nagyon kijött a lépés. Olyan mérkőzést láthattunk, amelyen Toni Krooséknak minden összejött, míg a braziloknak szinte semmi. Előfordul az ilyen, a németeknek is volt már bíztató és kevésbé jó mérkőzésük is. Az Algéria ellen hosszabbításban megnyert nyolcaddöntőben például csak szenvedtek. A németek ereje úgy gondolom, a csapategységben rejlik.

Hallottam egy mondást, miszerint míg az argentinoknak Messijük, a braziloknak Neymarjuk van, addig a németeknek csapatuk. S ez most tökéletesen igazolódott. A brazilok nem foghatják a vereséget Neymar vagy Thiago Silva hiányára, ennél többről lehet szó. Hogy miért most, s miért így tört meg a házigazda, erre nagyon nehéz megfelelő magyarázatot adni. A Nationalelf ezzel a vb elsőszámú esélyesévé lépett elő, bár biztos vagyok benne, hogy a fináléban ettől jóval nehezebb feladatuk lesz.

Korábbról fájó volt a spanyol válogatott kiesése, de láthattunk olyan nemzetek képviselőit, akik kárpótoltak bennünket a szép futballal. Chile, Costa Rica, Kolumbia teljesítménye valamennyiünk elismerését kivívta, számomra ők szolgáltatták a torna pozitív meglepetését.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!