Sport

2017.01.31. 21:42

A Hírlap-kupa leghosszabb mérkőzése

Döntés a tizedik párban született, amikor Szövetes rontott, Kaszás pedig betalált. VIDEÓVAL

S. K.

A Hevesi LSC és az FC Hatvan utolsó csoportmérkőzésén néhány perc elteltével már 4–0-ra vezetett a hevesi együttes. Úgy tűnt, ezzel az eredménnyel a négypontos Eger SE csoportelsősége nem forog veszélyben, ám a találkozó drámai fordulatot vett. Vészkapust alkalmazva, a sok esetben négy az öt ellen támadó hatvaniak sorozatban hét találatot szereztek, s ezzel megfordították az állást. A hajrában Somodi Krisztián révén már csak a szépítésre futotta a hevesiektől, így a Zagyva-partiak négy ponttal, és 10–8-as gólkülönbséggel zártak a B-csoport élén.

A találkozó alatt az A-csoportot – jobb gólkülönbségének köszönhetően – megnyert felsőtárkányi tréner, Bocsi Zoltán és az egri szakvezető, Csuhay József kedélyesen beszélgetett. A Heves villámkezdését követően minden jel arra utalt, hogy a két szakember csak a döntőben találkozhat ellenfélként. Ahogy azonban érkeztek a hatvani gólok, egyre valószínűbbé vált, hogy már az elődöntőben összemérheti erejét a két gárda. A két szakember testbeszéde azt sugallta, nem foglalkoztatja őket a leendő ellenfél kiléte.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A rendes játékidőben nem született döntés a Tárkány–Eger derbin Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A sors aztán furcsa forgatókönyvet írt. Az elődöntőben a felsőtárkányi Horváth találatára egy távoli bombával Sopronyi válaszolt, a megyeszékhelyiek kapusa azonban később is fókuszba került. Az 1x25 perces játékidő ugyanis újabb gólt nem hozott, így büntetőrúgások döntöttek a fináléba jutásról. Miután a három-három rúgót követően is eldöntetlen maradt a párharc, folytatódott a küzdelem. Döntés a tizedik párban született, amikor Szövetes rontott, Kaszás pedig betalált.
Így a  torna leghosszabb mérkőzését jelentette a Tárkány–Eger derbi, amely minden bizonnyal sokáig megmarad az emlékezetekben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!