Sport

2017.01.26. 18:30

Bírókról és játékidőkről is a Hírlap-kupa kapcsán

Az egerszalókiak létszámban és minőségben is képviseltetik magukat a vasárnapi 31. Imola–Hírlap-kupa teremlabdarúgó-tornán, amelyen hét játékvezető fújja a sípot, és kiderül, miért lesznek hosszabbak a bemutatómeccsek.

HEOL

Fotó: Lenart Marton

– Miért nem hívták meg az Egerszalókot? Pedig biztos sok nézőt hoztak volna...

– Ez egy „kifejtős” válasz... – felelte Bódi Csaba, a lapunk sportrovatának vezetője. – Az egerszalókiak rendszeres résztvevői a tornának, és a meghívást esetükben rendre az indokolta, hogy előkelő helyen álltak az őszi idény végén a megyei I. osztályban, korábban pedig NB III-as szereplőként alapcsapatnak számítottak. Amennyiben ezúttal is tíz (mint arra tavaly példa volt) vagy nyolc (ahogy általában lenni szokott) gárda alkotta volna a mezőnyt, bizonyosan felkértük volna a szalókiakat. Idén azonban hat csapatosra szűkült a fellépők száma, aminek egyfelől a vasárnapi (a létesítmény eredetileg szombati foglaltsága miatt) játéknapból adódó korábbi zárás a magyarázata. Mivel a tornát a sportrovat munkatársai szervezik és bonyolítják le, így a hétfői Hírlapban csak akkor tudunk méltó módon foglalkozni a kiadó saját rendezvényével, ha a torna eseményeinek és eredményeinek feldolgozása kollégáink jóvoltából megtörténik. Ehhez pedig a lapzártához igazodva legkésőbb 17.30-ig be kell fejezni a rendezvényt.

További adalék, hogy mivel ezúttal lazább programot alakítottunk ki, vagyis három bemutató mérkőzés mellett több köszöntés, és sztárvendég fellépése is a menetrend része, így csökkenteni kellett a főmezőny létszámát, amelyben az őszi eredményességet is figyelembe véve a megyei I. osztály dobogósai (Gyöngyösi AK, Eger SE, Felsőtárkány), az NB III-as FC Hatvan, a címvédő, és az I. osztályban negyedik Hevesi LSC, valamint Heves megye válogatottja szerepel. Apropó, szűkebb hazánk legjobbjai! Az Egerszalók SE csapatából hét játékos, Tajti József, Farkas Dániel, Baji Ádám, Baji Péter, Lőrincz György, Ficzere Péter és Vámosi Róbert (vagyis több, mint egy komplett 4+1-es sor) kapott meghívást, azaz a 16-os keretben a legtöbben a szalókiaktól képviseltetik magukat, mi több, a gárda egyik edzője Horváth Tamás, aki meg ugye az egerszalókiak szakmai munkájának felelőse. Ezen túlmenően lesz két olyan köszöntés is, amely az egerszalókiakhoz kötődik, azaz a csapat szurkolóinak kínálkozik alkalom arra, hogy a sajátjaikat láthassák a parketten.

– Úgy tudom, előző este lesz a bíróbál. Kik vezetik a meccseket?

– A játékvezetőket a megyei JB-től kérjük, Kelemen Attila elnök megbízásából Szigetvári Zsolt küldő bizottsági elnökkel állította össze azt a hét fős keretet (Mencsik László, Varga László, Várallyay Miklós, Kónya István, dr. Lendvai Gábor, Szabó Sándor, Török Mihály),  akik dolgoznak a tornán.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ficzere Péter (elöl) a szalókiak meghatározó játékosaként a megyei válogatottat erősíti Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Az „éles” meccsek 1x25 percesek, a bemutatók meg 2x20 percig tartanak. Ezt mi indokolta?

– Tétre menő találkozóból tizenegy szerepel a műsorban úgy, hogy az 5–6. helyen végző két gárda kivételével a többiek négyszer lépnek pályára, vagyis összesen 100 percet játszanak. A játéklehetőség így a már említett időkorlát miatt is adott lesz. Az U16-os serdülők esetében és a Polgármesterek, képviselők–Hírlap válogatott összecsapáson az indokolta hosszabb játékidőt, hogy ha már megtisztelik a közönséget a meghívottak, akkor ne csak egy röpke időt töltsenek a pályán, hanem focizhassanak egy jóízűt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Vámosi Róbert (jobbra) a szalókiak meghatározó játékosaként a megyei válogatottat erősíti Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!