BÚVÁRSPORT

2019.12.10. 14:36

Mozsár, Pernyész és Deme is érmes Poznanban

Lengyelországban rendezték 14. CMAS Uszonyosúszó Világkupa utolsó fordulóját.

S. K.

Pernyész Dorottya (középen) 50 és 100 méter uszonyos gyorsúszásban szerzett első helyet Beküldött fotó

Öt éremmel zártak a Mátrai Erőmű BK versenyzői a 14. CMAS Uszonyosúszó Világkupa Golden Final nevet viselő utolsó, 6. fordulójában. A lengyelországi Poznan városában gyöngyösiként Nyilas Adél, Deme Dorka, Pernyész Dorottya, Mozsár Alex és Kiss Nádor állhatott rajtkőre.

– Kis csapattal jöttünk, de annál eredményesebben zártunk – fogalmazott a Mátrai Erőmű BK vezetőedzője, Veress András. – A felnőttek között Mozsár Alex 400 és 800 méter felszíni úszásban egyaránt ezüstérmesként zárt, felkapaszkodva ezzel a közvetlen elit mezőnyhöz. A junior korosztályban Pernyész Dorottya 50 és 100 méter uszonyos gyorsúszásban szerzett első helyet, az előbbiben új ifjúsági országos csúccsal. Deme Dorka 400 méter felszíni úszásban bronzérmesként végzett.

A 2019-es esztendőt a kecskeméti rövidpályás országos bajnoksággal zárják a gyöngyösiek. Ahogy Veress fogalmazott: jutalomjáték lehet ez a versenyzőinek a megérdemelt pihenő előtt.

Pernyész Dorottya (középen) 50 és 100 méter uszonyos gyorsúszásban szerzett első helyet Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!