LABDARÚGÁS

2021.02.22. 20:24

Több tanulsággal szolgáltak a zárt kapus mérkőzések

A megyei I. osztályban kettő, a II. osztályban hat összecsapással kezdődött az idei pontvadászat. Az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság által kiírt zárt kapus mérkőzések hiányosságairól és a tapasztalatokról összegzést készített a szervezet.

Heol Sport

A besenyőtelkiek és a felsőtárkányiak is pályára léptek a nyitányon Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A jogosultságra vonatkozó előírások közül az alábbiakra hívják fel ismételten a figyelmet. – Minden amatőr férfi, női, felnőtt, utánpótlás és futsal zártkapus mérkőzésen sportszervezetenként legfeljebb 25 személy vehet részt. Ebbe a létszámba csak a labdarúgókat, illetve a regisztrációs kártyával rendelkező sportszakembereket és vezetőket lehet beszámítani.

– Az MLSZ vagy az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság által delegált hivatalos személyeken kívül (játékvezetők, játékvezető-asszisztensek, szövetségi és játékvezető ellenőrök) más személy nem jogosult a zárt kapus mérkőzés megtekintésére.

– Az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság által kiadott belépő kártyák a zárt kapus mérkőzésekre nem érvényesek.

A besenyőtelkiek és a felsőtárkányiak is pályára léptek a nyitányon Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A mérkőzések rendezésére vonatkozó előírásokat illetően az alábbiakra érdemes ügyelni.

– A versenykiírásban előírt kötelező minimális rendezői létszámon felül, nem lehet az eseményen több rendező jelen.

– Amennyiben a hazai rendező sportszervezet bérelt, műfüves pályán kívánja lejátszani az adott mérkőzést, abban az esetben hat rendezőt köteles biztosítani, osztálytól függetlenül, több rendező nem lehet a mérkőzésen.

– A felnőtt mérkőzéseket megelőző ifjúsági-, tartalék-, ill. edzőmérkőzések résztvevőire is vonatkozik a zárt kapus mérkőzés megrendezése! Ezeken a mérkőzéseken szereplő résztvevők (játékosok, vezetők, edzők stb.) sem tartózkodhatnak a felnőtt mérkőzés idején (nézőként) a sporttelepen az egyesületenként 25–25 fős létszámon felül. A pályát a mérkőzésük lejátszása után, az átöltözés után el kell hagyniuk!

– Az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság által kiírt zárt kapus mérkőzéseken a labdaszedők közreműködése nem engedélyezett.

– A mérkőzések előtti és utáni kézfogás továbbra sem engedélyezett.

Amennyiben a mérkőzést rendező hazai sportszervezet bérelt műfüves pályán kívánja lejátszani a mérkőzést, abban az esetben a rendező sportszervezetnek az alábbiakról kell gondoskodni.

– Digitális vagy papír alapú jegyzőkönyv elkészítésének feltételeiről.

– Megfelelő számú öltözőről, beleérve a játékvezetői öltöző is (amennyiben nem a létesítményen belül találhatóak ezen öltözők, abban az esetben az öltöző címéről a mérkőzés előtt három nappal írásban tájékoztatniuk kell az ellenfelet, illetve az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságát is.

A hazai rendező sportszervezet köteles biztosítani minden esetben – bérelt létesítmény esetén is – a tartaléklabdákat, hordágyat, egészségügyi dobozt, továbbá a defibrillátort és az azt kezelő személyt is.

– A Heves megyei I. osztályú és II. osztályú bajnoki mérkőzéseken a cserelap használata kötelező.

– A kispadokon csak regisztrációs kártyával rendelkező sportszakemberek foglalhatnak helyet.

– A bajnoki mérkőzésekről az MLSZ vagy a Szerencsejáték Zrt. által kiadott engedéllyel lehet felvételt készíteni. Felvételre vonatkozó engedélyt minden héten szerda 15 óráig kérhető emailben az [email protected] címen.

A felsorolt rendelkezések a bajnoki mérkőzések mellett a felkészülési találkozókra is vonatkoznak.

Amennyiben a mérkőzéseken az MLSZ által delegált hivatalos személyek (játékvezetők és ellenőrök) az előírások be nem tartását tapasztalják a mérkőzés beszüntetéséről dönthetnek!

A fenti rendelkezések megszegése, avagy a tájékoztatás elmulasztása fegyelmi vétségnek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!