LABDARÚGÁS

2020.01.28. 20:44

Az egri fiatal Cristiano Ronaldo klubjánál járt

A világhírű olasz sztárklub, a Juventus U17-es korosztályú csapatának vendégeként játszott döntetlent a Puskás Akadémia FC csapata, soraiban az egri Sós Mátéval.

B. Cs.

Sós Máté (jobbra) a Juventus múzeumában Fotó: Puskás Ferenc Akadémia/pfla.hu

– Meghosszabbított szabadság vagy kényszerpihenő az egri otthonlét magyarázata?

– Sajnos az utóbbi, elkaptam egy vírusos betegséget, ám szerencsére már jobban vagyok, jót tesz a sok pihenés – válaszolta Sós Máté.

– A Juventus elleni, 1–1-es eredménnyel zárult felkészülési mérkőzésen hogy ment a játék, akadt helyzet, lehetőség a gólszerzésre?

– Sajnos a mérkőzés előtti heten sérült voltam, így nem tudtam a csapattal edzeni. A meccs hetének keddjén gyakoroltam újra a többiekkel, azonban nem volt sok időm az erőnlét visszaszerzésére. A játék jól ment, sőt az első félidőben az egész csapat jól játszott, ami vezetést eredményezett számunkra. Nekem volt egy lövésem 16 méterről, de a kapus hárította a rövid sarokra tartó labdát.

Sós Máté (jobbra) más stílusú futballal találkozott Fotó: Puskás Ferenc Akadémia/pfla.hu

– Miben volt más a Juve játéka, mint mondjuk egy itthoni derbin az ellenfélé?

– A Juventus más szintet képvisel. Erősek és gyorsak az olaszok, sokat birtokolják a labdát. A világ egyik legjobb csapatának az utánpótlásáról van szó, ami minden vonatkozásban meglátszott. Igaz, erre számítottunk. Az teljesen egyértelmű, hogy egészen más nívót képviselnek, mint egy NB I-es bajnokin a hazai U17-es ellenfeleink közül bárki.

– Azért akadt valami, amiben sikerült a hazaiak fölé kerekedni?

– Az első félidőben előttünk is adódtak helyzetek és igaz, hogy a Juventus többet birtokolta a labdát, de összességében sikerült kiegyenlített mérkőzést játszanunk.

Sós Máté (jobbra) és társai a Juventus múzeumában is jártak Fotó: Puskás Ferenc Akadémia/pfla.hu

– Lehetőség nyílt stadiontúrára vagy „csak” a meccs jelentett programot?

– A Juventus FC felnőtt edzőközpontjában szállásoltak el bennünket, amelytől öt perc sétára található a stadion. A mérkőzés napjának délelőttjét sikerült bejutni a létesítménybe, ahol megnéztük például a VIP-helyiséget, az öltözőket, a sajtószobát. Sok érdekességgel szolgált a Juventus Múzeuma, ám nekem leginkább a Cristiano Ronaldóval kapcsolatos dolgok tetszettek, mert ő a kedvenc játékosom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában