SAKK

2019.04.02. 08:54

Az egri sakkozó lemaradt az ezüstről, de a Világkupán ott lesz

Szkopjéban 365 fős mezőnyben ült asztalhoz Gleduda Benjámin.

B. Cs.

Gleduda Benjámin számára nagy jelentőséggel bírt az 11., egyben utolsó forduló a sakkozók 20. Európa-bajnokságán. A 19 éves nemzetközi nagymester legyőzésével a svéd Nils Grandelius a zárókörben szerezte meg a második helyet. Ha az egri fiatal nyert, akkor övé az Eb-ezüst, így viszont meg kellett elégednie a 19. hellyel. Ezzel együtt ott lehet az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezendő 128 résztvevős, kieséses rendszerű világkupán, amelyre Szkopjéban huszonketten vívták ki a részvételi jogot.

Gleduda Benjámin 7,5 ponttal zárt Beküldött fotó

A 42 ország 365 sakkozóját, köztük 146 nemzetközi nagymestert felvonultatott macedóniai kontinensviadalon Gledura döntetlennel rajtolt. Utána mesterhármassal tört előre, hat játszmából már öt pontja volt, amikor három remivel folytatta. Fontos partit nyert a tizedik játéknapon, ő is tagja volt az üldöző bolynak. Utolsó partijában megremegett a keze, világossal kapott ki Grandeliustól, de számára kedvező eredmények is születtek,

EREDMÉNYEK

1. Vlagyimir Artyemjev (Oroszország) 8,5 pont

2. Nils Grandelius (Svédország) 8,5

3. Kacper Piorun (Lengyelország) 8

...5. Berkes Ferenc 8

...19. Gledura Benjámin 7,5

...62. Erdős Viktor 6,5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában