KÉZILABDA

2019.07.30. 15:40

Háromszoros Eb-győztes a Gyöngyösi KK szakágvezetője

Az elsőséget Simon Józsefnek, a Nemzeti Sport kézilabda-szakírójának emlékére ajánlották.

S. K.

A Budapest Old Boys csapatának játékosai fehér mezben Beküldött fotó

Harmadik masters Európa-bajnoki aranyérmét szerezte Rosta István. A Gyöngyösi KK utánpótlás-szakágvezetője, a Budapest Old Boys csapatával a torinói European Masters Games megméretésen a 45 év felettiek mezőnyében diadalmaskodott.

A Budapest Old Boys csapatának játékosai fehér mezben. Beküldött fotó

– A korábbi kontinenstornákhoz képest újdonságnak számított, hogy a kézilabdán túl más sportágak képviselői is helyet kaptak – fogalmazott a 47 éves Rosta István. – Masters magyar bajnokként érkeztünk és önfeledt örömjátékkal hódítottuk el az Eb-győztesnek járó címet.

Három korosztályban is magyar arany született az olaszországi Eb-n. A női mezőnyben az Angyalok csapata a +33-as és a +43-as korosztályban győzött, míg az ETO XXL Győr +43-as együttese a második helyen végzett. A férfiak között a Budapest Old Boys +45-ös korosztályban zárt első helyezettként, míg a +50-es korosztályban a bronzéremnek örülhetett a társaság. Az Angyalok +33-as és +43-as csapata elsőségét a közelmúltban autóbalesetben elhunyt Simon Józsefnek, a Nemzeti Sport kézilabda-szakírójának emlékére ajánlotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában