BIRKÓZÁS

2017.11.20. 17:35

Idegen fogásnemben is otthonosan

Boros Henrik arany-, Köböl László bronzérmesként zárt a Miskolcon.

S. K.

Borosi Henrik az idősebbek közt is vitézkedett Fotó: Huszár Márk

– Ezek az eredmények azért is különösen értékesek, mert a gyerekeienk magasabb korcsoportban, számukra idegen fogásnemben értek el ezeket a sikereket – hívta fel a figyelmet Gyöngy Attila, az Egri Vasas-Sportiskola birkózó szakosztályának vezetőedzője. – A mieink két-három évvel idősebb versenyzőkkel vívtak óriási küzdelmet a szőnyegen, a teljesítményükön azonban ez nem minden esetben mutatkozott meg.

Borosi Henrik a 85 kilogramosok mezőnyében diadalmaskodott, Köböl László a 35 kilósok között szerzett bronzérmet, míg a szintén egri Csomós János a 42 kilogramosok súlycsoportjában az ötödik helyen végzett.

– Henrik kétségkívül a szakosztály egyik legnagyobb ígéretének számít – folytatta Gyöngy Attila, aki Lakatos Andrással, Madarasi Gáborral és Szucsik Tamással együtt készíti fel az egri versenyzőket. – Négy mérkőzésen lépett szőnyegre, s ha az emlékeim nem csalnak, pontot sem csináltak rajta. Azok után, hogy tavasszal kötöttfogásban korcsoportjában a legjobbnak bizonyult, ezúttal szabadfogásban sem talált legyőzőre.

Borosi Henrik az idősebbek közt is vitézkedett Fotó: Huszár Márk

A 145 versenyzőt felvonultató serdülő szabadfogású bajnoságon az ESMTK birkózói szerepeltek a legkiemelkedőbben. A pesterzsébeti versenyzők tizenhárom súlycsoportból négyet megnyertek. A többi elsőségen a Diósgyőri BC, a Ferencváros, a Győr, a Vasas, az Esztergom, a Csepel, a Haladás, az Egri Vasas-EVSI és a Tatabánya együttese osztozott.

Hétvégén elkezdődnek a csapatbajnoki küzdelmek területi selejtezői. Az Egri Vasas-Sportiskola november 26-án házigazdaként fogadja ellenfeleit a Sike András Birkózócsarnokban.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában