ÍJÁSZAT

2019.08.12. 16:33

Ostorosi bajnokok napja Felsőtárkányban

Az edzők minden alkalommal igyekeznek hozzátenni valamit a sikerhez.

B. Cs.

Az Ostorosi SE íjászai sok kihívást tartogatott pályán álltak kiválóan helyt Beküldött fotó

Nyolc bajnoki címet szereztek és két második helyezést értek el a Ostorosi SE indulói a Magyar Íjász Szövetség 3D (azaz háromdimenziós) országos bajnokságán. Az egri Unicornis Íjász SE által Felsőtárkányban rendezett eseményen Racskó Gyula és Racskóné Ribárszki Orsolya edzők tanítványai nagyon kitettek magukért. Az eredményesség a szakmai munkán túl a kitartó edzésre járásnak is köszönhető, miközben a trénerek minden alkalommal igyekeznek hozzátenni valamit a sikerhez. Ez már csak azért sem egyszerű, mert a 3D a legnehezebbnek tartott terepíjászati mód azért, mivel itt soha nem előre közölt távolságokról kell a lövést leadni.

Így volt a Bükkben lebonyolított országos bajnokságon is, amelyhez ráhangolásként remek alapot szolgáltatott az Észak-magyarországi Regionális Bajnokság, vagyis EmReBa Ostoroson rendezett 5. fordulója. A rendkívül technikás pályán ugyanis olyan tapasztalatokat szerezhettek a versenyzők, amely után az 2019-es ob nagy kihívást jelentő terepén is remekül megállták a helyüket az OSE íjászai. Dobogósként a következők zártak Felsőtárkányban.

ORSZÁGOS BAJNOKOK: Gyenge Ádám (TRRB – Vadászreflex kategória, mini fiú), Tóth Abigél (BB – Barebow kategória, gyerek lány), Mákos Milla (TRRB gyerek lány), Gyenge Adrián (TRRB gyerek fiú), Grenerczy Anna (TRRB kadett lány), Veres Gábor (TRRB kadett fiú), Racskóné Ribárszki Orsolya (TRRB felnőtt nő).

MÁSODIK HELYEZETTEK: Kiss Gellért (TRRB mini fiú), Kovács Jázmin (TRRB gyerek lány).

Az Ostorosi SE íjászai sok kihívást tartogatott pályán álltak kiválóan helyt. Beküldött fotó

Tíz régiós első helyezett

Ostoroson rendezték az Észak-magyarországi régiós bajnokság (EmReBa) zárófordulóját. A mintegy 150 fős mezőny tagjai jó időben lőhették végig a húsz célt, amelyeket a rendezők régiós bajnoksághoz méltóan helyeztek ki. A technikás, néhol kimondottan nehezen lőhető célok döntötték el a még függőben lévő bajnoki címek sorsát. Az eredmények láttán elmondható, hogy a kitartó gyakorlás és a jó edzői munka meghozta a gyümölcsét. Ez leginkább a kisebb gyerekeknél és a fél éve íjászkodó veteránnál mutatkozik meg, mivel náluk a rutin nem számított, kizárólag az említett két tényező.

Az Ostorosi SE versenyzőinek 5. fordulóbeli eredményei

ELSŐK: Tóth Abigél (gyerek, lány, olimpiai), Gyenge Adrián (vadászreflex, gyerek, fiú), Mákos Milla (vadászreflex, gyerek, lány), Veres Gábor (vadászreflex, ifi, fiú), Gyenge Ádám (vadászreflex, mini, fiú).

MÁSODIKOK: Hegedüs Márk (vadászreflex, gyerek, fiú), Kovács Jázmin (vadászreflex, gyerek, lány), Zsunyi Emma (tradicionális, gyerek, lány), Szigeti Márk (vadászreflex, mini, fiú).

HARMADIKOK: Holló Marcell (vadászreflex, mini, fiú), Kovács Kamilla (vadászreflex, gyerek, lány).

Az Ostorosi SE összetettbeli dobogósai

RÉGIÓS BAJNOK: Tóth Abigél (barebow, gyerek, lány), Farkas Zorka (vadászreflex, mini, lány), Mákos Milla (vadászreflex, gyerek, lány), Grenerczy Anna (vadászreflex, ifi, lány), Racskóné Ribárszki Orsolya (vadászreflex, felnőtt, nő), Gyenge Ádám (vadászreflex, mini, fiú), Gyenge Adrián (vadászreflex, gyerek, fiú), Veres Gábor (vadászreflex, ifi, fiú), Racskó Gyula (vadászreflex, felnőtt, férfi), Jakab László (vadászreflex, veterán, férfi).

MÁSODIKOK: Zsunyi Emma (tradicionális, gyerek, lány), Kovács Jázmin (vadászreflex, gyerek, lány), Hegedüs Márk (vadászreflex, gyerek, fiú), Szigeti Márk (vadászreflex, mini, fiú).

HARMADIKOK: Kiss Gellért (vadászreflex, mini, fiú), Tóth Eszter (vadászreflex, gyerek, lány).

A rendezvény támogatói: Ostoros-Novaj Bor Zrt., Fenyő ABC (Ostoros).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában