VÍZILABDA

2017.09.22. 13:33

Váratlan jó hír: máris főtáblás a ZF-Eger

A jövő évi Bajnokok Ligájára is szabadkártyát kapott a klub.

Fenyves Balázs

A francia Nice visszalépésével a ZF-Eger férfi csapatát kérte fel az Európai Úszószövetség a megüresedett szabadkártyás hely betöltésére. A megyeszékhelyiek éltek a lehetőséggel.

Nem kell selejtezőt játszania a ZF-Eger férfi alakulatának a Bajnokok Ligája idei kiírásában, miután csütörtökön Marco Birri, az Európai Úszószövetség (LEN) igazgatója telefonon hivatalosan is felkérte a klubvezetést, hogy „ugorjon be” a francia Olympic Nice anyagi okok miatt történt visszalépése után. A telefon másik végén az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Bárány Attila hallgatta a friss információkat, aki természetesen izgatottan mondott igent a lehetőségre.

Lőrincz Bálinték (6) a Szolnokkal is összekerültek Fotó: Huszár Márk

– Nagyon büszkén jelenthetem be, hogy elsőként keresett meg bennünket Marco Birri, ez pedig pontosan azt támasztja alá, amiről a csütörtöki sajtótájékoztatón is szó esett, mégpedig, hogy az egri vízilabda ott található a világ élmezőnyében, mind a medencében, mind a parton egyaránt – jelentette ki örömmel az EVK első embere.

– Azt gondolom, hogy ez hatalmas sportdiplomáciai siker számunkra, ugyanis nem véletlenül minket kerestek meg elsőként. Sok szempontból van nagy jelentősége a mostani döntésnek. A jövő heti selejtezőn így ugyebár nem kell részt vennünk, és ennek nyilvánvalóan anyagi vonzata is van, mert így a selejtező play-off körében sem kell külföldre utaznunk. Ami azonban mindennél lényegesebb a mostani döntésben, hogy a LEN nemcsak az idei, hanem a jövő évi Bajnokok Ligájára is megadja nekünk a szabadkártyát, vagyis az elkövetkező két szezonban is ott lesz a ZF-Eger neve a legjobbak között.

A döntéssel egyetemben az is kiderült, hogy a főtábla B-csoportjában lesznek érdekeltek a sárga-kékek, a címvédő Szolnokkal, a Final Eight rendezőjével, a már biztos nyolcas döntős Pro Reccóval, a holland Alphennel, a német Spandau Berlinnel, két, a selejtező play-off köréből továbbjutó csapattal, illetve a román Steaua Bucurestivel. Utóbbi gárda ellen kezdődik egyébként a „tánc”, azonban csak október 25-én, mégpedig a román fővárosban.

MK-selejtezővel startol az új szezon

Miskolcon kezdi a tétmeccsek sorát a ZF-Eger férfi együttese, ma és holnap ugyanis a selejtezővel elindul a 2017/18-as Magyar Kupa. A szomszédvári kvalifikációs csoportban a házigazda és a sárga-kék egylet mellett a Szentes, a Tatabánya és a Pécs gárdája alkotja az A-jelű ötöst, ahonnan az első kettő jut tovább a negyeddöntőbe. Az egriek mindkét napon ugyanabban az időpontokban szerepelnek.

A MENETREND, SZOMBAT

10.00: Szentes–Tatabánya

11.30: Pécs–Miskolc

14.00: ZF-Eger–Szentes

17.00: Miskolc–Tatabánya

19.30: ZF-Eger–Pécs

VASÁRNAP

10.00: Tatabánya–Pécs

11.30: Miskolc–Szentes

14.00: ZF-Eger–Tatabánya

17.00: Pécs–Szentes

19.30: Miskolc–ZF-Eger

Fenyves Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában