Választás 2010

2010.04.27. 16:44

Mirkóczki Ádám is képviselő lehet

Bár hivatalos formában, az Országos Választási Iroda honlapján nem szerepel, információink szerint még eggyel bővülhet a Heves megyei parlamenti képviselők száma.

R. M.

Az előzmény: amint azt internetes portálokon is olvashattuk, személycserét hajtott végre a Jobbik a területi listás mandátum-elosztásában Nógrád megyében, Palotai Szilárd helyébe Farkas Gergely került. A Jobbik területi listáján már mandátumot szerzett Palotai Szilárd a választás alatt jelentette be visszalépését. Kalocsai Péter, a Nógrád megyei Területi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese a Független Hírügynökségnek megerősítette: Palotai Szilárd helyébe a Jobbik-lista soron következő jelöltje, Farkas Gergely lép, de a döntés körülményeit nem részletezte.

Mindeme dolog megyénket annyiban érinti, hogy Farkas Gergely a Jobbik országos listáján a 25. helyen szerepelt, de mivel nem onnan, hanem már a területi listáról megszerezte a mandátumot, az egész országos listás névsor, mondjuk úgy, egyet „előre ugrik” és éppen a Jobbik Heves megyei elnöke, Mirkóczki Ádám az, akiből mégiscsak képviselő lehet. Mirkóczki a megyei 6-os számú, füzesabonyi választókerületben indult egyéni jelöltként, itt a második helyen végzett. Pártja országos listáján a 38. helyen áll, de a mandátumok kiosztásánál figyelembe kell venni, hogy mindazok „kiesnek” előle, akik már területi listáról bejutottak a parlamentbe.

Így a Jobbik összesen 21 országos listás mandátuma közül a feldebrői illetőségű Mirkóczki kaphatja meg az utolsót. Amikor mindez hivatalossá válik, a többi, szűkebb hazánkhoz kötődő képviselőhöz hasonlóan természetesen a Jobbik megyei elnökét is megkérdezzük az országgyűlési munkával kapcsolatos elképzeléseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!