Labdarúgás

2024.04.21. 20:44

Eger SE: Sós Máté beállt és hét perc alatt duplázott a REAC ellen

A csereember Sós Máté beállása és góljai hozták a fordulatot az Eger SE számára az NB III. Északkeleti csoportjának 25. fordulójában megnyert mérkőzésen.

Bódi Csaba

Sós Máté (balról) nyerőembernek bizonyult

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

EGER SE–REAC 2–0 (0–0)

Eger, Szentmarjay stadion, 100 néző, V.: Horváth Patrik (Nagy M., Burján).
EGER: Bukrán – Balázs P., Juhász G., Zvara, Nagy Á. – Almomani, Oláh B. (Sós, 62.), Géringer, Nagy-Kolozsvári, Farkas G. (Gyurkó, 20.) – Gíber (Koczka, 85.). Vezetőedző: Lázok János.
REAC: Dulka – Markos, Csúri, Lustyik Kaszala (Gál, 85.), Nagy G., Horváth K. (Ujvári, 68.), Micheller (Csernák, 85.), Tóth M. (Lakatos Z., 68.), Palaga. Vezetőedző: Dinka Balázs.
GÓL: Sós (71., 77.).
JÓK: Sós, Bukrán, Juhász G., Zvara, ill. Markos, Micheller.

A mérkőzés kezdőrúgását az Eger SE két hajdani labdarúgója, Csendes Bálint és Szilágyi András végezte el, amely után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Hiába játszott azonban nagy fölényben a hazai gárda az első félidőben, gólra nem futotta a vendéglátóktól. A kiesés rémétől fenyegetett rákospalotaiak szakmai igazgatóként immár Urbán Flórián irányításával érkeztek a Szentmarjay stadionba, ám vezetőedzőként Dinka Balázs adta az útmutatatást a fővárosiaknak. Urbán a kispad mellől követte az eseményeket és rögzíthette a tényt, hogy a 18. percben  Micheller Tamás Antal jobb kapufát találta el.

A fordulást követően a 61. percig kellett várni az első, veszélyt jelentő egri kísérletre. Gyurkó Máté két csel utáni 17 méteres lövése azonban elzúgott a felső léc fölött, egy perc múlva pedig Dulka Zoltán lábbal védte Gyurkó lövését. A 71. percben aztán jött a gól, méghozzá a csereként beállt Sós Máté jóvoltából. A 20 éves játékos Zvara Dávid bedobása, majd Géringer Tamás fejjel történt csúsztatását követően talált a jobb felső sarokba (1–0). És, ha már lúd, legyen kövér! Sós Máté ugyanis a 77. percben újra bevette a REAC kapuját, méghozzá 8 méterről, jobbal talált a jobb alsó sarokba (2–0).

Forrás: Heol Sport facebook oldal

KÖVETKEZIK: Kisvárda II.–Eger SE, április 28., vasárnap, 11.00
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában