Nevetséges állítás

2024.04.20. 13:13

Kocsis Máté elmondta, mit gondol Magyar Péter kijelentésével kapcsolatban (videó)

Magyar Péter azt állította: Kocsis Máté és Dúró Dóra rendszeresen egyeztet, a Mi Hazánkból pedig egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Dúró Dórával semmi dolgom, nem szoktunk egyeztetni. Ha jól emlékszem, nagyjából másfél éve szembejött a parlament egyik folyosóján, akkor annyit egyeztettem vele, hogy kezét csókolom. Előtte is legfeljebb csak ennyit

– reagált Kocsis Máté az ATV-nek Magyar Péter állítására.

Magyar Péter a Telex-nek korábban azt állította: Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével, és ezeken az egyeztetéseken például arról van szó, hogy milyen olyan javaslatokat nyújtson be a Mi Hazánk, amiket a Fidesz maga nem akar beterjeszteni. Magyar Péter azt is kijelentette, hogy a Mi Hazánkból egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is. 

Dúró Dóra, illetve a Mi Hazánk azt válaszolták erre a Telexnek, hogy Dúró Dóra nem egyeztet Kocsis Mátéval, és „Magyar Pétert a Mi Hazánk Mozgalom feljelenti rágalmazásért, a párttal kapcsolatos kijelentései miatt”. Magyar Pétert Dúró Dóráék amiatt is feljelentik, amit a fizetési listáról mondott, mert mint a Telexnek írták, „ennek a hazugságnak az ellenkezője igaz…” – jelezték.

„Magyar Péter volt 14 évig a Fidesznek a fizetési listáján, sőt saját bevallása szerint még két hónapja is Mészáros Lőrincnek akart dolgozni” – reagált a Mi Hazánk a Telexnek. Hozzátették: „a Mi Hazánk egyetlen politikusa sem volt soha a Fidesz fizetési listáján”

Arra a kérdésre, hogy mivel Dúró Dóra feljelenti Magyar Pétert, ő is megteszi-e, Kocsis Máté így reagált:

Minek? Nevetséges az állítás is, és az előadója is

A Fidesz frakcióvezetője szerint azért sem, mert az „egyik nap provokációi után jönnek a másik nap egyre agresszívabb hazugságai Magyar Pétertől, ami csak arra jó, hogy a dollármédia sokat foglalkozhasson vele”. 

Ez az ő játéka, nem az ép elméjű embereké, és ennek kezeléséhez elsősorban nem bíróság kell szerintem, hanem egy másik intézmény

– fogalmazott a frakcióvezető.

Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott Magyar Péterrel utoljára Kocsis Máté elmondta:

Az elmúlt 20 évben talán háromszor vagy négyszer láttam, de említést érdemlően sosem beszéltünk egymással

A telefonszámát sem tudta soha – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Menczer Tamás: egy balodali politikustól a többi baloldali tarthat csak igazán 

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatóját kérdezte a Telex azzal kapcsolatban, miként kommentálja Magyar Péter személyeskedő vádaskodásait.
A politikus válasza az alábbi videóban tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában