Atlétika

2023.08.17. 17:25

Az egri sprintert 150 szurkoló kíséri el a világbajnokságra + videó

Óvatos becslések szerint is legalább 150 szurkolója lesz a Nemzeti Atlétikai Központban Szeles Bálintnak. Az Egri Városi Sportiskola sprintere vasárnap 13.05 perckor áll rajthoz a szombaton kezdődő budapesti világbajnokság 110 méteres gátfutó számának előfutamában, amelyet – tanítványához hasonlóan – Petrovai József is nagy izgalommal vár.

Bódi Csaba

Petrovai József és Szeles Bálint nagy izgalommal tekint a vb-szereplés elé

Forrás: Bódi Csaba/ Heves Megyei Hírlap

– Amióta biztossá vált Bálint indulása, mindketten feszültek vagyunk, ám ez jól eső feszültség, mert megméretés van, odakerültünk, és a legjobbat tudjuk majd előadni a Nemzeti Atlétikai Központban. Úgy érzem, nagyon jól felkészültünk a versenyre, és a magyar közönség előtt biztos, hogy a tudása legjavánál is többet nyújt majd Bálint – mondta a Szentmarjay-stadionban tartott edzést követően Petrovai József.  

A mester és tanítványa a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban végezte a vb előtti finomítást, a rövid egri tartózkodás után pedig Budapest felé veszi az irányt a páros.

– A nyíregyházi edzőtábor inkább már csak a testi-lelki felkészülést jelentette – vette át a szót Szeles Bálint. – Ott már nagy dolgok nem történtek, valóban csak a finomítás zajlott a pályán. A nap további részében leginkább a pihenésre helyeztük a fókuszt, hogy a másnapi edzésre még jobban oda tudjak figyelni, és amikor jön a vb, akkor teljesen oda tudjam tenni magamat a versenyhez.

Az Egri VSI duója pénteken foglalja el a szállását Budapesten, majd az MTK pályára mennek egy erősebbet edzeni. Onnantól már szinte csak a pihenésé lesz a főszerep. 

Szombaton a TF-pályán következik még egy legfeljebb 45 perces átmozgatás, hogy aztán a pihenés és a teljes összpontosítás vegye át a főszerepet. Arra a kérdésre, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) részéről mi az elvárás Szeles Bálinttal szemben, így felelt a tréner.

Drukkerekből nem lesz hiány

– Hál' Istennek Bálint nagyon jó kis szurkolótábora van, akik nemcsak Egerből, hanem más városokból is szorítanak neki. Szimpatikus, szeretnivaló a sportemberről van szó, akinek a baráti társaságból is sokan jönnek a Nemzeti Atlétikai Központba. Az Egri Városi Sportiskolából az edzők, Fejes Péter, Berecz Bernadett is hozza a tanítványait. Ha csak szolidan számolom a létszámot, biztos, hogy lesz 150 ember, aki Bálintnak drukkol vasárnap – tette hozzá Petrovai József.

– Nagyon jót mondott a MASZ szakmai igazgatója, amikor az Új Hidegkuti Stadionban a 63 magyar versenyző átvette a felszereléseket. Spiriev Attila azon szavai rendkívül tetszettek mindenkinek, hogy mivel a sport alapvetően egy játék, ő azt kéri minden magyar atlétától, hogy ne százszázalékot nyújtson senki sem, hanem 95 százalékot. 

A maradék öt százalék legyen a játékosságé, élvezze és jól érezze magát minden induló, hiszen a magyar közönségnek az kell, hogy ne egy eltorzult fejű sportoló álljon rajthoz, hanem egy mosolygós, aranyos, szeretni való embert, aki közben meg mindent belead és küzd, mint egy gladiátor, amíg az erejéből telik.

Szeles Bálint a kemény munkát már maga mögött hagyta
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

Az andornaktályai illetőségű atléta a vetélytársakról szólva az következőket mondta.

– Tudom, kikre kell mindenképp oda kell figyelni, de ők sajnos más szinten vannak, mint jómagam. Előzetesen nem foglalkozok se a rajtlistával, se a futambeosztással, amikor ott állok a rajtnál és eldördül a rajtpisztoly, ugyanúgy futok, mintha a serdülőkkel futnék, vagy mintha a világbajnokkal futnék. Tehát csak magamra fókuszálok és csinálom, amit tudok. 

A legfőbb cél, hogy egy  jó, hibátlan futással rukkoljak ki elérjen az egyéni csúcsomat, vagy azt megdöntsem. Nem akarok semmiféle irreális elvárást magamnak, hogy döntőt fussak, vagy kötelező legyen az elődöntő. Ez egy kemény mezőny, végrehajtom, amit tudok, és lesz, ami lesz.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!