Bulvár-celeb

2023.08.05. 14:00

"Számunkra ez egyértelmű volt" - így van most az SMA-s Zsombi kishúga

Zsombi júniusban született testvére a napokban szóba került a fiúcska Facebook-oldalán.

MW

Zsombi 2021-ben a beavatkozás előtt

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Kozma István

Az édesanya egy, a gyermekeiről készült közös fotóval, illetve hosszabb bejegyzéssel jelentkezett. A bejegyzés pedig valóságos kommentcunamit indított el.

 

Többen megkerestek minket az oldalon – van aki jó, de van aki rosszindulatúan – azzal kapcsolatban, hogy Zsombi kishúga sma beteg-e. Nos, egyrészről reméljük, minél hamarabb nem betegségként fogják kezelni ezt  a genetikai állapotot. Hiszen gyógyszer már van. Háromféle is. A korai kezelés pedig szinte teljes tünetmentességet képes adni. Másodszor a kicsi lány már a pocakban szűrve lett és nem sma beteg. A chorion boholy biopszia révén még a méhlepényből vettek ki egy darabot és abból történt szűrővizsgálat. (Nem egy kellemes eljárás, ráadásul elég magas kockázata van a magzatra nézve) Ezt a vizsgálatot nem csinálják meg senkinek, csak ha van előzménytörténet a családban. Harmadszor, mivel mindenkinek ajánljuk és a chorion boholy biopsziának is van egy 0.6%-os hibarátája, a szülés utáni ingyenes sma szűrést is természetesen kértük. Reméljük, mindenkit sikerült megnyugtatnunk, de számunkra ez egyértelmű volt... Akinek esetleg nem, azoknak született most ez a kis szösszenet

– írta Zsombi anyukája a Facebookon.

 

A rosszindulatú részt leszámítva örömteli a hír, melyre több százan reagáltak – nem kevesen szívdobogtató, kifejezetten bátorító, támogató sorokkal. Ezekből válogatott cikkében a Bors:

"Megkönnyeztem ezt a képet. Ennek a kisfiúnak az egész világ a szemében van, az egész út, amit idáig bejárt. Kinek a karjában lehetne ez a kislány a szülei mellett akkora teljességben?"– tette fel a költői kérdés az egyik követő.

"Nagyon örülök a kistestvérnek. A rosszindulatúakkal nem kell foglalkozni. Úgy sem értik az Élet lényegét, a Jóisten rendelését. Gyönyörű család, sok feladattal, amit szívvel-lélekkel végeznek. Gratulálok. Imával tovább kísérem életüket!" – jegyezte meg egy másik hozzászóló.

"Drága aranyos kincsek. Zsombika is milyen boldog! Ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel! Amin keresztülmentetek, azt senki nem tudja, csak ti. Gratulálok a kitartásotokért, a küzdelemért. Szívből kívánom, hogy egészségben szeretetben boldogságban legyetek" – írta egy másik hozzászóló.

Illusztráció: Shutterstock

"Gyönyörű testvérek. Hajrá Zsombi, mire hugi fut, te kergetni fogod!"

"Luca által Zsombi még gyorsabban fog fejlődni, hogy tudja tanítani a tesót mindenre! Szép nyarat!" – írja valaki, akinek a hozzászólására így reagált Zsombi anyukája: "Igen, ezt szeretnénk mi is. Hogy motiválja."


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában