NGM

2024.04.03. 21:38

A repülőtér visszavásárlása továbbra is ütemezetten halad, a tranzakció a végső fázisában jár

A repülőtér visszavásárlása továbbra is ütemezetten halad, a tranzakció a végső fázisában jár - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán az MTI-t a sajtóban megjelent hírekre reagálva.

MW

Érkező utasszállító repülőgép a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kivilágított leszállópályája felett

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

A szaktárca közleménye szerint a 444.hu portálon megjelent, a repülőtér visszavásárlásával foglalkozó írás több valótlanságot, szándékos ferdítést és fiktív elemet tartalmaz, tovább növelve az ártó szándékú cikkek sorát. Minden hamis híresztelés ellenére a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy helyrehozza a Gyurcsány-kormány bűnét, amely elherdálta a repülőteret, mint kiemelkedő stratégiai eszközt - írták. 

A repülőtér visszavásárlása a rendszerváltás utáni időszak messze legnagyobb tranzakciója, ebből fakadóan bonyolult és komplex feladatot jelent, hiszen a repülőteret eladni könnyű, visszavásárolni azonban nehéz. 

Nem ritka, hogy egy ilyen volumenű megállapodás bárhol a világon éveket vesz igénybe. Ezekhez az ügyletekhez képest a jelenlegi tranzakció előrehaladása kifejezetten gyorsnak értékelhető - olvasható a közleményben. 

A tárgyalások során a hitelezői konzorciummal való megegyezés legalább annyira fontos, mint az eladóval történő megállapodás. Ezért ezekre a tárgyalásokra egymással párhuzamosan került sor, amelynek keretében több tucat bankkal és nemzetközi alappal kellett megállapodni

 - írták. 

A nemzetközi befektetői és hitelezői kör mindvégig pozitívan értékelte, hogy a kormány gyors és szakszerű módon történő megállapodásra törekszik - közölte a tárca.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában