Krimi

2023.04.12. 16:00

Kilőhették a svájci jeladós farkast

Hidasnémeti környékén lőhették le az állatot.

Forrás: boon.hu

A boon.hu olyan információk birtokába jutott, hogy egy vadász kilőhette az M237-es számú, svájci jeladós farkast Hidasnémeti környékén. A rendőrség egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a portál információját, de úgy értesültek, hogy az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

Az elkövető súlyos büntetésre számíthat.

Az Agrárminisztérium korábban azt közölte: a farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást – károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: boon.hu

A farkas európai társai között rekordernek számított, hiszen csaknem kétezer kilométeres utat tett meg hazánk északi részéig, azért, hogy saját családot alapítson. 

Az állat sajnos szerencsétlenül járt, bár valószínű, hogy egészen a kárpáti farkaspopulációig elzarándokolt volna, hiszen abba az irányba tartott. Meg nem erősített információink szerint az állatot lelőtték – írja a boon.hu.

Cikkünk frissül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában