Krimi

2023.09.23. 17:50

Figyelj! Ellepik a rendőrök az utakat hétfőtől

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig.

Forrás: baon.hu

A tájékoztatás szerint a razziát a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 7. Rail Action Week elnevezésű akció keretében hajtják végre. Nyomatékosították: az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására - írja a police.hu

A RAILPOL koordinálja mindezt,

az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését, továbbá azt, hogy a vasúti jelzőberendezéseket, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközöket, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközöket megrongálják

- magyarázták a razzia célját a közleményben.

Az ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordítanak a mozgó vonatokra történő fel- és leszállásra, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére.

Figyelemfelkelőt adat, hogy az elmúlt 14 évben nem történt a vasút hibájából halálos kimenetelű baleset, azokat a figyelmetlenség vagy a KRESZ-szabályok megszegése okozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában