Nagyboldogasszony ünnepe

2023.07.30. 15:58

Főbúcsúra készülnek Szentkúton, de csak a bejelentkezők sátorozhatnak

Augusztus 12-15. között tartják Mátraverebély-Szentkúton a Nagyboldogasszony főbúcsút.

Palágyi Edit

Mátraverebély-Szentkút

Forrás: Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely/Facebook

Augusztus 13-án, vasárnap Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek misézik, augusztus 15-én, kedden pedig Felföldi László pécsi püspök. 

Ezekben a napokban lehetőséget biztosítanak sátorozásra is. Ezen a búcsún azonban csak azok a zarándokok fognak tudni sátorozni Mátraverebély-Szentkúton, akik előre bejelentkeznek a recepción augusztus 3-ig. Az almáskertben táborozni már nem lehetséges, hanem csak a campingekben. A sátor felállítására csak és kizárólag az arra kijelölt helyen kerülhet sor, a kegyhely egyéb területén tilos - tájékoztatnak a kegyhely oldalán. Felhívják a figyelmet arra is, hogy sátorozás szabályait megszegő személyt a kegyhely munkatársai felszólíthatják a távozásra, szükség esetén rendőri intézkedés igénybevételével.

A kegyhely közlése szerint még előtte, augusztus 5-én elsőszombat lesz, a szokásos szentkúti áhítattal: 17 órakor kezdenek a rózsafüzérrel, 18 órakor szentmise, a végén gyertyás körmenettel. Ezt követően egyéni imára van lehetőség a kegyszobor előtt, majd 19 óra 30-tól vesperás, és 20 órától Kiáltás imádság a nemzetért, a Mária Rádió közvetítésében. Az elsőszombati áhítat 20 óra 15 perc körül fejeződik be.

Augusztus 20-án, vasárnap, Szent István búcsú: ferences ifjúsági gyalogos zarándoklat, Juhos Benjámin OFM és Radványi Atanáz OFM újmisésekkel. 

Augusztus 27-án vasárnap tartják a motorosok zarándoklatát, ekkor Geszler Péter Kiskunfélegyháza, Óplébánia plébánosa misézik.

Augusztus 29-én, kedden Keresztelő Szent János vértanúságának ünnepén a Besztercebányai Egyházmegye magyar híveinek zarándoklata lesz, Parák József püspöki helynök celebrálja a misét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!