Labdarúgás

2023.07.20. 09:40

Kerkez Milos a Bournemouth-hoz szerződött

Az elmúlt napokban megjelent híreket igazolva Kerkez Milos az angol bajnokságban szereplő Bournemouth-hoz szerződött.

MW

Kerkez Milos, az Alkmaar játékosa, miután berúgta csapata második gólját a Lazio ellen a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a római Olimpiai Stadionban 2023. március 7-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Ettore Ferrari

A Premier League-ben legutóbb 15. helyezett klub a Twitter-oldalán és a honlapján jelentette be csütörtökön reggel, hogy leigazolta a nyolcszoros magyar válogatott balhátvédet. A megállapodás időtartamáról és az átigazolási összegéről nem írtak, de

korábbi sajtóinformációk szerint a játékos négy évre kötelezte el magát, a Bournemouth pedig 18 millió eurót fizetett érte. 

Neill Blake, az AFC Bournemouth ügyvezető igazgatója a klub honlapján elmondta: nagyon örülnek, hogy bejelenthetik Kerkez szerződtetését.   

"Több európai csapat is szerette volna megszerezni, ő viszont, miután megismerte a jövőre vonatkozó terveinket és céljainkat, hozzánk akart igazolni" - fogalmazott. - "Atletikus alkata és támadó felfogása nagy erősítés a keretünknek, várjuk a közös munkát."   

A 19 éves Kerkez Milos tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, melyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szezonban - minden versenysorozatot figyelembe véve - 52 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt a Konferencia-ligában elődöntős gárdában. A szerbiai születésű futballista a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubtól került 2021 februárjában a Milanhoz. Az olaszok felnőtt csapatában egy felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget.   

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása és Szoboszlai Dominik (Liverpool FC) után a második magyar jelenleg a PL-ben, amelyet sokan a világ legerősebb bajnokságaként tartanak számon.  

Bolla Bendegúz a Wolverhampton Wanderers keretének tagja, de még nem lépett pályára a PL-ben.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nagy előrelépés Kerkez karrierjében, hogy a Premier League-ben szerepelhet.   

"Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson. Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött. A Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Ebből fakadóan biztos vagyok abban, hogy Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében" - nyilatkozott Rossi az MLSZ honlapján.   

Hozzátette, Kerkez nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, "bőven van még benne potenciál".   

"Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni" - fogalmazott az olasz szakember.   

Az augusztus 11-én kezdődő angol bajnokság második fordulójában találkozik a Liverpool és Bournemouth, azaz Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos csapata.

Magyar futballisták a Premier League-ben:
   -----------------------------------------
Kozma István: Liverpool - 1992-93
Gera Zoltán: West Bromwich Albion, Fulham - 2004-06, 2008-14
Király Gábor: Crystal Palace, Aston Villa - 2004-05, 2006-07
Torghelle Sándor: Crystal Palace - 2004-05
Priskin Tamás: Watford - 2006-07
Fülöp Márton: Sunderland, Manchester City, West Bromwich Albion - 2007-10, 2011-12
Halmosi Péter: Hull City - 2008-09
Kurucz Péter: West Ham United - 2009-10
Bogdán Ádám: Bolton Wanderers, Liverpool - 2010-12, 2015-16
Buzsáky Ákos: Queens Park Rangers - 2011-12
Szoboszlai Dominik: Liverpool - 2023-
Kerkez Milos: Bournemouth - 2023-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában