Kötény kisokos

2023.09.30. 20:24

Népviseleti titkokat árult el a bekölcei remény Farm gazdasszonya +videó

Juhász Anna a bekölcei Remény Farm ismert gazdasszonya egy videóban elárulta, hogy miért hord folyton kötényt.

Szabadi Martina Laura

– Szinte mindig van rajtam kötény, még akkor is, ha nem a konyhában vagyok, vagy nem valami rettenetesen koszos műveletet végzek – meséli Juhász Anna a Remény Farm legújabb videójában. A Népviseleti TikTok címet viselő videóban kérdésekre válaszol Anna.

– A magyar népviselet fontos része a kötény, nagyon ritka az olyan Kárpát-medencei viselet, amelynek ne lenne része. Ilyen a csángó. A kötény egyik funkciója, hogy tisztán tartja a szoknyát, amit igen nehéz volt mosni, hiszen sok anyag van benne. A kötényt olcsóbb és kicserélni, ha baja van. Ha összekoszolod a kötényt és váratlan vendégeid érkeznek, elég kicserélni, nem kell átöltözni – sorolta a praktikus érveket Anna. 

Elmondta, az is szuper a kötényekben, hogy ha hirtelen el kell vinni dolgokat, akkor ott van előttünk egy óriási zseb, amiben gyümölcsöt, zöldséget tud cipelni. De nem csak a praktika miatt, azért is imádja a kötényeket, mert változatosabbá teszik a szettjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában