Zene

2022.12.11. 12:58

Advent Hatvanban: vásár Vásáryval és esővel

Igaz, hogy a hatvaniak legkedveltebb téli közösségi élményét biztosító jégpálya az idén – takarékossági okokból – nem üzemel, a Kossuth téren azonban ezen kívül megannyi karácsony előtti elfoglaltság várja a látogatókat.

T. O.

Vásáry André szórakoztatta dalaival a vásárba látogatókat

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Így történik ez advent harmadik hétvégéjén is, amely a hagyományoknak megfelelően az ökumenia jegyében zajlik. Egy héttel korábban a helyi református felekezet, míg most szombaton az evangélikusok képviseletében gyújtották meg a gyertyát a városháza előtt. Újhatvani templomukban koncert várta az érdeklődőket, majd Kocsik Mónika lelkész közreműködésével lobbant fel a harmadik láng.

Természetesen a vásári forgatag is folytatódott a főtéren, igaz, az időjárás ez alkalommal nem a legkegyesebb arcát mutatta. Az eső ellenére azonban akadtak, akik kíváncsiak voltak Vásáry André fellépésére; az immár három arany- és egy platinalemezzel rendelkező szoprán hangú férfiénekes annak idején egy tehetségkutatóban vált országosan ismertté, s ezúttal is igazolta, hogy nem érdemtelenül.

A vásárban most is forralt bor várta a nagyokat, valamint ingyenes körhinta a gyerekeket, míg a mikulásház, az élő állatos betlehemi jászol – a két csacsival, Bóbitával és Fülessel –, továbbá a fényalagút minden korosztály számára ünnepi atmoszférát teremtett. Aki pedig a kürtőskalácsot, vagy egyéb finomságokat keresett, azokat is megtalálta.

Advent harmadik hétvégéje vasárnap este fél 7-kor a Grassalkovich-kastély dísztermében a helyi Polifónia Kórus fellépésével zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában