képgalériával

2019.09.26. 16:01

Átadták a SIAD cégcsoport új gyárát Gyöngyöshalászon

Háromféle gázt von ki a levegőből a SIAD tizenkét milliárd forintból elkészült üzeme Gyöngyöshalász ipari parkjában.

T. B.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Ünnepélyesen megnyitotta gyöngyöshalászi gázgyárát a SIAD Hungary Kft., az üzemet, valamint a résztvevőket Szabó József ferences atya meg is áldotta. Az olasz tulajdonú ipari és orvosi gázokat gyártó cég saját erőből, 12 milliárd forintból építette föl új magyarországi üzemét. A gyöngyöshalászi egység elindulásával Magyarországon is kezdetét vette az alapanyaggyártás, a levegő bontásával mélyhűtött cseppfolyós nitrogént, oxigént és argont állítanak elő.

 

Roberto Sestini, a SIAD cégcsoport bergamoi tulajdonosa kifejtette, első magyarországi üzemüket húsz évvel ezelőtt nyitották Miskolcon. A gyöngyöshalászi üzem termékeivel az Apollo Tyrest látják majd el, de találtak már számos más vásárlót is.

Kifejtette, az új üzem csúcstechnológiát alkalmaz és minden folyamat automatizált, ezért nem kell sok embert alkalmazniuk, ugyanakkor megjegyezte, nehéz dolgozót találni. Miskolcon és Gyöngyöshalászon 55 embert foglalkoztatnak.

További részletek a Heves Megyei Hírlap pénteki számának 2. oldalán olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!