Több mint 800 fős leépítést jelentett be a Bosch

A járvány időszakában világszinten jelentősen megcsappant a kereslet az autókra.

Heol

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – erősítette meg a Bosch sajtóosztálya a Hatvan Onlinenak.

Mint írják: sajtóközleményt adott ki a Bosch, melyben olyan képet festenek le az autóipar jövőjéről, amiből kiderül, várhatóan még sokat kell várni majd arra, hogy visszarendeződjön a helyzet az autóiparban a válság után. Közleményükben kitérnek arra, hogy a folyamat minden bizonnyal nem zárul le 2020 év végével, ennél biztosan tovább fog tartani.

Emiatt több változtatást eszközölt a cég. A telephely fenntartható működése érdekében 2020. április végéig 700 kölcsönzött munkavállalói szerződés szűnik meg. Az év végéig pedig csökkentik az indirekt területen dolgozó munkavállalók létszámát, ez 130 pozíciót érint majd. A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy felelősségteljesen kezelje a helyzetet és a kialakított új működési struktúrában képes legyen megőrizni hosszú távú versenyképességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!