Csökkent az ipar teljesítménye, kevesebb az export Heves megyében

Márciusban már jelentős volt a koronavírus-járvány gazdasági hatása. A KSH szerint a hazai ipari termelés volumene 5,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, ha a munkanapok számát is figyelembe vesszük, tízszázalékos volt a visszaesés országosan.

T. B.

Fotó: Shutterstock

Heves megyében az ipari cégek 135,7 milliárd forintnyi volumenben állítottak elő értéket, ami négyszázalékos visszaesés a tavalyi márciushoz és 4,3 százalékpontos csökkenés februárhoz viszonyítva. A régiós csökkenés háromszázalékos volt, Borsod megye még növekedésben zárt.

Az első negyedévet tekintve a Heves megyében termelő cégek 415,5 milliárd forintja 1,8 százalékos pluszt jelentett tavalyhoz képest, a régió 0,8 százalékos növekedésben volt. A KSH nyilvántartja a megyei székhelyű ipari cégek értékesítését is.

Ez Heves esetében az első negyedévben 358 milliárd forint volt, amelyből 46,2 milliárd volt belföldi eladás és 311,74 export. Előbbi 4,7 százalékkal nőtt, utóbbi 3,1 százalékkal csökkent a tavalyi első három hónaphoz ­képest.

Ajánlókép: illusztráció / Fotó:Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!