Kereskedelem

2022.09.22. 16:24

Nagy a boldogság Terpesen: megnyílt az első kisboltjuk

A kétszázötven lelkes kis mátrai településen, Terpesen nagy a boldogság. A napokban megnyílt a falu első kisboltja, mely a Magyar Falu Programnak köszönheti létét.

B. K.

A történelmi jelentőségű terpesi kisüzlet

Forrás: Bujáki Ferenc

Bujáki Ferenc polgármester portálunknak elmondta, a terpesiek számára történelmi pillanat ez, mivel igazán soha nem volt rendes élelmiszerboltjuk. Jobb híján Bükkszékre, Sirokba, Pétervásárára jártak a legalapvetőbb árucikkekért. A szomszédos Szajlán üzemelt egy kis üzlet, ami segített átmenetileg, de a választék egy idő után ott is szűkös volt.

A most megnyílt üzletet egy siroki vállalkozó, Porkoláb Krisztina üzemelteti, aki igyekezett a nyitvatartással is a helyi igényekhez alkalmazkodni. Hétköznapokon reggel hattól este hatig, szombaton és vasárnap reggel héttől délután kettőig várja vásárlóit. Az üzlet a Fő úton található, tehát aki átutazik a kis falun, az is könnyen rátalál.

Forrás: Bujáki Ferenc

A terpesiek nagyon elégedettek a választékkal is. Szinte minden kapható, ami egy háztartásban szükséges, külön örülnek a friss pékárunak. A szomszédos Szajlán is boldogan fogadták a hírt, s egyre többen sétálnak át kisebb-nagyobb bevásárlásra Terpesre. A fejlesztéssel új munkahelyek is létesültek. 

Szerencsére a működéshez a napelemek adják az energiát, így a növekvő rezsiárakat is kordában tudják tartani, így jó ideig nem fenyeget a bezárás réme.

Címkék#kisbolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!