A pincék városa

2024.05.03. 08:20

Repedezik a Mekcsey utca, mondja egri olvasónk

Repedezik a felújított Mekcsey utca. Olvasónk attól tart, hogy süllyed az út.

Szabadi Martina Laura

A régi beszakadás környékén reped az utca

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Olvasónk jelezte, hogy repedezik a Mekcsey utca aszfalt burkolata azon a szakaszon, ahol 2017 -ben beszakadt az út, pontosabban egy pincerendszer amely alatta húzódik. Az utcát a Kertész út felújításakor aszfaltozták utoljára, ez a projekt tavaly fejeződött be.

Korábban itt volt probléma egy pince miatt a Mekcsey utcában
Korábban itt volt probléma egy pince miatt a Mekcsey utcában
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Olvasónk elmondta, hogy az utcán lentebb egy csatornafedél is süllyedni kezdett. Ezek alapján attól tart, nem megfelelő minőségben történt a felújítás, vagy a jelek arra utalnak, hogy újabb útbeszakadás várható. A fentiekről érdeklődtünk az önkormányzatnál, amint válaszolnak, beszámoltunk róla. A Kertész út felújításakor körforgalmat is kialakítottak és szinte teljesen megújult az útpálya.

Egyébként még 2017 nyarán a pincerendszer omlására egy társasház építését megelőző, kötelező talajkutatás mutatott rá. A helyreállításokhoz komoly súly és sebesség korlátozás mellett került sor a mélyben dolgozók biztonsága érdekében, de később egy nagyobb földdarab leszakadt. A rendőrség ez után lezárta a Mekcsey utcát a Szarvas téri körforgalomnál, míg a „felülről”, a Várállomás irányából érkezőket csak a Leányka úti, vasúti átjáróig engedték közlekedni. A Mekcsey utcai omlásnál dolgozó, egri cég két napig csak az összegyűlt omladék eltávolítását végezte. A kivitelezés az előre tervezetthez képest néhány napot csúszik, ugyanis a munkát – az újabb leszakadás miatt – elölről kell kezdeniük. Az újabb omlás miatt nőtt a helyreállítási költség is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában