eger

2018.07.18. 14:47

Életveszély: újabb omlás miatt kellett lezárni a Mekcsey utcát! – Videóval

Jelentős mennyiségű földdarab szakadt le az omlási kúpnál, emiatt szünetelnek a helyreállítási munkálatok.

HEOL

Ahogy azt korábban már megírtuk, az egri Mekcsey utcában történt pinceomlás vis maior – helyreállításához kapcsolódóan kulcsfontosságú szempont az omlási kúpnál dolgozó munkások testi épségének megőrzése. A veszélyhelyzetek elkerülése érdekében vezették be július 16-tól az addig fennálló sebességkorlátozás mellett 3,5 tonnás súlykorlátozást is, melynek betartását a rendőrség folyamatosan ellenőrizte.

Életveszélyessé vált a helyzet Fotó: Berán Dániel

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának tájékoztatása szerint szerdán, 13 óra után azonban egy újabb, immár jelentős mennyiségű földdarab szakadt le az omlási kúpnál, s ennek következtében alulról láthatóvá vált az útalap. Senki sem sérült meg, a munkások elhagyták a helyszínt és jelenleg szünetel a kivitelezés. Az útalap feltárulását követően – akár súlykorlátozás mellett is – életveszélyes lenne a helyreállítási munka folytatása.

Közölték, hogy a rendőrség röviddel 14 óra előtt lezárta a Mekcsey utcát a Szarvas téri körforgalomnál, míg a „felülről”, a Várállomás irányából érkezőket csak a Leányka úti, vasúti átjáróig engedik közlekedni. Az északi irányból érkező gépjárművek így a Leányka út végén tudnak visszafordulni.

Fotó: Berán Dániel

A Mekcsey utcai omlásnál dolgozó, egri cég az elmúlt két napban az addig összegyűlt omladék eltávolítását végezte. A kivitelezés az előre tervezetthez képest néhány napot csúszik, ugyanis a munkát – az újabb leszakadás miatt – elölről kell kezdeniük. Vélhetően egy újabb hétre lesz majd szükség ahhoz, hogy befejezzék az eredetileg július 16-tól egy hét időtartamra tervezett munkát. Ezt azonban immár forgalomtól mentes, lezárt útszakasz alatt tudják elvégezni. Amint megtisztították a pincét az omladéktól, elindul a helyreállító, megerősítő betonozás.

Az Agria TV felvételei:

Címkék#Eger
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában