eger

2017.09.05. 07:40

Újabb omlás miatt nőtt a helyreállítás költsége

Ismét a közgyűlés elé került a Mekcsey úti pinceomlás ügye. Mivel további omlás keletkezett, ezért módosítani kellett a pályázatot, amit újra be kell nyújtania az egri önkormányzatnak.

P. A.

Mint arról beszámoltunk, júliusban arról döntött a grémium, hogy vis ­maior pályázatot nyújt be az önkormányzat a ­helyreállítás érdekében. Akkor ­elhangzott: az omlás megközelítette az út burkolatát, félő, hogy az be fog szakadni, azaz akár a forgalmat is ellehetetleníti a káreset. A veszélyelhárításra szakértői vélemény készült, amely tartalmazta a becsült költségeket is.

Azóta azonban a kürtőn további omlás keletkezett, ezért módosítani kellett a pályázatot, amit újra be kell nyújtania az önkormányzatnak. A tanácskozáson kiderült: az újabb károsodás helyreállításának becsült költsége közel négymillió forint, azaz a teljes munka több mint 42 ­millióba kerül majd. A közgyűlésen nemcsak a pályázat újbóli benyújtásáról döntöttek a képviselők, hanem arról is, hogy a város e beruházáshoz 12,5 millió forintos önerőt biztosít.

P. A.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!