eger

2018.07.16. 19:39

Korlátozzák a forgalmat a Mekcsey úton

Címkék#egér

Súly- és sebességkorlátozás is érvényben van hétfőtől a Mekcsey úton a váratlan pincefalomlások elhárítási munkálatai miatt.

Berecz R.

A pincerendszer az Almagyar utca 9. számtól indul, ahol beomlás is volt Fotó: Berán Dániel

Mint arról a kivitelező Habbeton Kft. ügyvezetője beszámolt, három hete kezdődött meg a kivitelezés, azonban a nagy tömegű gépjárművek súlya olyan rezgéseket okozott, mely újabb omláshoz vezetett hétvégén. Varga Lajos hozzátette, a biztonságos munkavégzés miatt ezért három és fél tonnánál nehezebb gépjárművek nem hajthatnak be az útra.

Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője felidézte, még februárban nyertek vis major pályázaton 40 millió forintot a megvalósításra.

A pincerendszer az Almagyar utca 9. számtól indul, ahol beomlás is volt Fotó: Berán Dániel

– A beszakadásra egy társasház építésekor derült fény, szükség volt az elhárítás megkezdésére – fogalmazott. Mint ismertette, a kivitelező cég olyan megoldást választott, mellyel nincs szükség az út felbontására, lezárására. Szavai szerint sokan a területen már érvényben lévő 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozást sem tartották be. Éppen ezért – ameddig szükség van rá – a rendőrség járőrpárokat állított az útra a szabálytalankodók kiszűrésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában