Erőművek Éjszakája

2022.10.15. 11:35

A Mátra Energia Zrt-hez, de a kiskörei erőműbe is bekukkanthatunk

Éjjel látogathatóak majd az erőművek.

M. H.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei október 28-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját, idén rekord számú résztvevővel, közel 70 helyszínen országszerte – jelentette be Kovács Pál a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese a Csepeli Erőműben tartott sajtótájékoztatóján. Az Erőművek Éjszakája programjaira október 13-ától lehet regisztrálni.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját – idén október 28-án kerül sor az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényére. Az érdeklődők ezen a napon betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és – idén először – a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba is. A főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfőbb célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

A megye erőművei is csatlakoztak az eseményhez, így el lehet látogatni majd az egri EVAT Zrt. Felsővárosi Fűtőműbe, a Lőrinci Gázturbinás Gyorsindítású Erőműbe, az MVM Mátra Energia Zrt-hez  valamint a Kiskörei Vízerőműbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!