Költségvetés

2022.12.08. 18:21

Nőtt a Heves megyei intézmények tartozásállománya

Októberben 42,1 milliárd forinttal nőtt a költségvetési szervek lejárt tartozásállománya, ennek összege október 31-én 120,5 milliárd forint volt a Magyar Államkincstár szerint országosan.

T. B.

A hatvani kórház tartozásállománya a legnagyobb

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Heves megyei kórházak, iskolafenntartók és szociális intézmények tartozása 1,233 milliárd forintról 1,946 milliárdra emelkedett. A legjelentősebb tartozásállománnyal az hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet rendelkezett, 686 millió forintot nem fizetett ki határidőig, míg a gyöngyösi Bugát Pál Kórház lejárt tartozása 295 millió forintot tett ki. 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól 211 millió, a megyei kormányhivataltól 278 millió forintot vártak a hitelezők. Megsokszorozódott a tankerületi központok és a vízügyi igazgatóságok tartozása, a Kötivízig 156 milliós, a Hatvani Tankerületi Központ 134 milliós, az Egri Tankerületi Központ 66 millió forinttal volt adós. 

A tartozók között volt többek között az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, a büntetés-végrehajtási intézet, valamint a megyében működő szakképzési centrum és a szociális intézmények.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!