Állások

2022.12.17. 07:14

Rendőrt, sofőrt, betanított munkást kerestek Heves megyében

T. B.

Takarító is kerestetik a munkaerőpiacon

Forrás: Shutterstock

Novemberben bő félezer új, üres álláshelyet jelentettek be a foglalkoztatók a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnak (NFSZ) a megyében. A statisztikából kiderül, hogy ez körülbelül százzal marad el az októberi kínálattól és hasonló mértékben az egy évvel ezelőtti szinttől is. 

Támogatott álláshelyből 248-at, nem támogatottból 268-at választhattak az elhelyezkedni akarók, vagy munkahelyet váltani kívánók. Hosszú idő után csökkent a betöltetlen álláshelyek száma Hevesben, hiszen lassacskán négyezer-egyszáz körülire nőtt a számuk, most azonban százzal, 3987-re csökkent az üres állások mennyisége. Tavaly egyébként hasonló volt a helyzet, októberről novemberre csökkent az üres álláshelyek száma, de akkor még 3400 pozíció volt betöltetlen. 

Az NFSZ szerint idén no­vemberben a foglalkoztatók összesen 15 ezer 800 üres álláshelyet jelentettek be országosan, ennek harmadához igényeltek támogatást. A legtöbb új munkaerőigény a főváros, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Pest megye területére koncentrálódott, de jelentős volt a bejelentések száma Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád-Csanád megyében is.

Együttesen 86 ezer 900 álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből a hónap végére 65 ezer 400 maradt üresen. 

Az újonnan bejelentett támogatott álláshelyek száma 6,4 ezer volt, melynek több mint fele közmunkát jelentett. Támogatással betölthető álláshelyet főként az ország keleti felében és Baranyában ­kínáltak. 

Az új nem támogatott álláshelyek száma 13,5 ezer volt, ezek közül a legtöbbet Budapest, Pest, Bács-Kiskun, valamint Hajdú-Bihar és Fejér megyében hozták létre a munkáltatók. 

Novemberben a nem támogatott állások főleg az egyszerű ipari foglalkozású, a rendőr, az egyéb egyszerű építőipari foglalkozású, a rakodómunkás, a fegyveres szervek középfokú képesítést nem igénylő foglalkozásai (ez jelenthette egyebek között a határvadász toborzást), az egyéb termék-összeszerelő, a tehergépkocsi-vezető, kamionsofőr, az intézményi takarító és kisegítő, a kézi csomagoló és a konyhai kisegítő foglalkozásokra vonatkoztak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!