Akkuhulladék

2023.11.22. 09:18

A hulladék tizedét vihették el Abasárról

Még nyáron bukkantak rá 1700 tonnányi, zömmel veszélyesnek minősülő gyártási hulladékra és selejtre a laktanya területén.

Tóth Balázs

1700 tonna veszélyes hulladékot találtak az abasári ingatlan területén

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal

A Heves vármegyei kormányhivatali oldalra fölkerült dokumentumok szerint eddig tizenhárom alkalommal ellenőrizték az abasári laktanya területén tárolt, elektromos autókba való akkumulátorok gyártása nyomán keletkezett hulladék elszállítását, s ugyanennyiszer bírságolták meg az azt illegálisan fölhalmozó egyéni vállalkozót, mert nem végzett a munkával. Minden alkalommal félmillió forint büntetést szabtak ki a vállalkozóra, ami tetézi a korábbi 103 millió forint bírságot.

Nyáron derült fény arra, hogy 1700 tonnányi veszélyesnek minősülő hulladékot halmoztak föl a telephelyen úgy, hogy arra a vállalkozónak nem volt engedélye. A férfit az elszállításra kötelezték augusztusban, de eddig úgy tűnik, nem halad a munkával.

Vadai Ágnes DK-s képviselő az Energiaügyi Minisztériumot kérdezte a parlamentben arról, hogy mennyire megy lassan a munka. Koncz Zsófia miniszterhelyettes tájékoztatójában a Heves Vármegyei Kormányhivatalra hivatkozva november 13-án elárulta, eddig 136 tonna hulladékot szállított el Abasárról az arra kötelezett vállalkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!