Adatgyűjtés

2023.11.17. 12:16

Adatgyűjtés után műszaki felmérés következett Recsken

A nyár eleji sárlavina után Kanász-Ngay Máté szerint még nem tudni, kapott-e támogatói okiratot a károsultak elhelyezésével megbízott MR Közösségi Lakásalap.

A recski Hunyadi utca lakóinak ügyéről érdeklődött Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője a Belügyminisztériumnál. A parlament.hu-n olvasható kérdése arra hívta föl a figyelmet, hogy korábban azt a tájékoztatást kapta az ingatlanok sorsáról, hogy az MR Közösségi Lakásalap Nkft. támogatásra vonatkozó írásos kérelmének benyújtását követően adja ki a támogatói okiratot a minisztérium. Tudomása szerint az MR Közösségi Lakásalap Nkft. 2023. augusztus 31-én benyújtotta az írásos kérelmét a Belügyminisztérium részére. A támogatási szerződés megkötéséről, illetve a támogatói okirat kibocsátásáról azonban továbbra sincs információ, ezért érdeklődött a késlekedés okairól.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában azt írta, a recskihez hasonló helyzetekben a kormány hasznosnak tartja a kellő tapasztalatokkal rendelkező szervezetek bevonását. Jelentést kértek az érintett ingatlanok hosszú távú használhatóságának, lakhatóságának kérdéseiről. A vizsgálatnak ki kell térnie arra, hogy az ingatlanok károsodása összefüggésben van-e az időjárás okozta eseményekkel. Rétvári tájékoztatója szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Heves Vármegyei Kormányhivatal és az MR Közösségi Lakásalap Nkft. közös helyszíni bejárást tartott Recsken, hogy fölmérjék az érintett ingatlanok állapotát. Az MR Közösségi Lakásalap Nkft. júliusban megkezdett egy komplex, kérdőíves adatgyűjtést. Ez az érintett háztartások egyéni élethelyzetéhez igazodó megoldás kialakítását megalapozó szociális diagnózis felállításához szükséges. Ezt követte az érintett ingatlanok újabb, részletes műszaki felmérése. Arra emlékeztetett, hogy egy kormányhatározattal forrásokat biztosítottak a károk rendezésére.

(Főoldali képünk forrása: Berán Dániel)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!