Beruházás

2023.11.17. 18:36

Mintegy 74 millióból fejlesztett a gyöngyösi Bemolux Kft.

A pályázati pénzből történt technológiai fejlesztés növeli a vállalkozás versenyképességét.

Szabó István

Nyertes pályázat révén fejlesztett a Bemolux Kft.

Forrás: bemolux.hu

Nagyszabású fejlesztés zárult szeptember 30-án a gyöngyösi Bemolux Villamossági Nagy- és Kiskereskedelmi Kft-nél, tájékoztatta a cég portálunkat sajtóközleményében. Közlésük szerint cégük a Széchenyi Terv Plusz programban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz révén több mint 73 millió 982 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Technológia fejlesztések a Bemolux Kft-nél elnevezésű pályázat eredményeként, amelyből egy komplex, több elemből álló projektet valósított meg.

A közlemény szerint építés, bővítés keretében egy acél pillérvázas és rácsos tetőszerkezetű, hőszigetelt szendvicspanel homlokzati- és tetőpanel fedésű raktár megépítése szerepelt a beruházási célok között. Az épület megközelítését segítő térburkolat is a pályázat révén került kialakításra. A költséghatékony, zöld energia előállítása érdekében napelemrendszert telepítettek. Ezzel hatékonyan biztosítható, kompenzálható a logisztikai rendszer jelentős energiafelhasználása.

A raktárban működtetendő logisztikai, raktározási folyamatok támogatására targoncát , valamint egy elektromos üzemű gyalogkíséretű raklapszállítót szereztek be. A villanyszerelési, kivitelező munkálatok ellátásához, a munkavállalók biztonságos munkakörnyezetének megteremtéséhez új csuklós szerkezetű önjáró elektromos személyemelőt vásároltak. A targonca beszerzése kapcsán gépkezelői képzés történt, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően képes legyen a telephelyen az alapanyag és készáru rakodását, mozgatását megoldani. Vezetői- és menedzsment tanácsadás, illetve fejlesztés célja, hogy objektív módon felmérje a kijelölt vezetők rendelkezésre álló készségszintjét, és új módszereket, szemléletet és eszközöket adjanak a kezükbe.

A fejlesztés eredményeként a Bemolux Kft. technológiai fejlesztése valósult meg, amely jelentősen hozzájárult a vállalkozás versenyképességének növeléséhez, áll a cég sajtóközleményében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!